Monday, July 22, 2013

Siapa nak sakit?


Assalam, bloggers...

Dulu masa kecik2 lagi, SAKIT ialah OPTION BAGUS untuk SKIP kelas, untuk SKIP perintah mama, dan SKIP2 lainnya...
Kekadang dalam hati cakap "nak la sakit."
Sukee sangat kalau sakit xyah gi sekolah, duduk rumah je, gi hospital pon ok je, bole jalan2 kuar rumah, lepas tue mam belikan makanan2 atau jajan2 yang sedap...




Dah ada anak nie, sayang sangat kat baby Rafi...
Kalau baby sakit, dalam hati mengucap, "Ya Allah kesiannye baby, nape xbuat i je yang sakit?"
Huff ingat.. ingat... kata2 tu bole jadi do'a, bole jadi wish...

Alhamdulillah Rafi xsakit, selepas weekend lepas balik kampung.
Memang risau sangat sbb lately cuaca xbetul, dok rumah je Rafi bole jadi sakit.
Dia tgh flu since 3 minggu lepas balik Jakarta.
So, risau sangat pegi Mersing last weekend nie buat dia kepenatan.
Selalu berdoa jangaaann la Rafi sakit, xpe la i je yang sakit kl memang mesti sakit.

So, hari ini, sakit la saya...




Pening kepala, panas dalam aka demam...
Susah jugak, dahh la banyak sangat keje2 on9 kne buat, nak jaga baby lagi, risau jangkit la plak, lagi tengah puasa, Ya Allah super lemasss sangat...
Sekarang dah jadi seorang ibu, memang pekerjaan lagi banyak.
Nie pon tengah fikir dan buat sikit2, persiapan berbuka puasa.
Nak masak penuh perjuangan...
Hampir terpengsan sbb tiap2 berdiri mata pon berkelip2 :(
Low sugar blood :(

Kesimpulannya, sakit tue sangat xbesh, xnak berharap sakit lagi... Nak semua ahli keluarga sihat...
Kalau dah sakit memang payah :(




Jangan lupa untuk senantiasa bersyukur kepada Allah atas rahmat kesihatan yang diberiNya.

Happy fasting!



0 comments: