Wednesday, June 26, 2013

3rd Wedding Gown Photoshoot for Red Ribbon Wedding Works!


Assalamualaikum B2Bs and bloggers...

15062013, on weekend, finally kami buat another photoshoot lagi untuk wedding gowns, so happy!
Sebetolnye, my mom planned nak dtg KL on Thursday dan nak balik Spore semula utk teman my sister jaga her new born baby, but then tetibe my sister resigned from the company where she works, so my mom said xpayah balik Spore la...
That's the reason why weekend yang dah di plan nak gi Spore tetibe xde plan pape.
Well, I decided to organize a last minute photoshoot :)


Plan utk organize phhotoshoot tema garden nie dah lama gak, sbb banyak stok white wedding gown utk sewa belum snap gambar lagi... 
Mula2 nak join event photoshoot org buat (just sponsor wardrobe) tapi macam banyak aturan la plak xkene nie tue, kitaorng sponsor, diorang plak caj duit kat talent/mua...
What I want is "win-win", xde sesiapa yang kuarkan duit utk join.
Saya dapat gambar baju dgn model, model dan MUA dapat portfolio gambar :)
As usual, goodie bag utk model+MUA saya siapkan hehe as appreciation...
So I decided to create my own event, as usual...

Ada something yg special daripada photoshoot nie, sbb ada 2 org talent lelaki!
Seriously susah nak cari talent lelaki yg nak berphotoshoot, alhamdulillah selepas almost give up, one day before, Keyrul dan Hanif sudi join (tq both of u!)


MUA pon memang terbaik, ada Kak Syuhada (fb Sentuhan Syuhada) yang dah kali ke 2 join photoshoot nie, Kak Erlyna (fb Sentuhan Erlyna), dan Kak Gee (fb Gee Ziedan Freelance Makeup)


me dengan 2 orang talent, Sya dan Yaya...


 

Silap mata rumah dah bertukar jadi mini studio, bersepah hehe
Nasib la baby Rafi tidooo je bermula start shoot sampai shoot habis.
Kalau x, mesti gambar rumah kat atas nie lagi bersepah :D
Yang duduk kat kerusi tue Farid (fb Fred Adnan), the photographer, saya suka cara dia arahkan model untuk ber pose... Kalau sesiapa nak tangkap gambar product untuk online shop ke bole contact dia ye :)

Alhamdulillah, photoshoot berjalan lancar dan saya berpuas hati dengan kerjasama semua pihak.
TQ SEMUA XDE KORANG SUME MMG XDPT WAT SHOOT NIE.
Satu yang paling penting, 1 dress/gown ungu yang saya design sendiri, finally siap.
Thanks to mommy yang last minute touch up the beading sebab saya tgh bz siapkan baju2 lain.
Puas hati bole design dan menghasilkan satu baju noe from scratch:


Sape2 nak sewa sila contact saya, or email redribbonboutique@yahoo.com

KOLEKSI BAJU2 PENGANTIN 
bole cek KAT SINI


0 comments: