Friday, April 26, 2013

Rafi (tak) takut air ke?


Assalamu'alaikum, bloggers...

Hidup senantiasa berubah2, we'll never be the same as us before.
Tipu la kalau tengok drama2 tue cakap, "Aku masih seperti aku yang kamu kenal dahulu..."
Hee, dulu ada ko pergi sekolah? Masa sekolah rendah ada ko pegi ofis?
Masa bujang ada ko jaga anak sendiri?
Time flies, people changed mengikut keperluan memasing...
Setuju???

Yes, time flies, my baby Rafisqy dah besar dah...


21 April 2013 lepas, usia my baby dah 1 tahun dah...
Teringat lagi masa gi hospital nak bersalin si comel Rafisqy nie.
Teringat lagi wajah dia masa baru usia 1 hari, sepet, putih, macam anak cina.
Sekarang dah lain dah muka dia...
Muka nakal, nak tahu nie tue, senyum dia yang selalu buat my heart melted :)

Neways, buffday dia tahun nie sangat special, alhamdulillah... my mom, my grandma, my uncle dan anak dia tgh datang ke KL, so bole celebrate ramai2...
Ahhh... si montel si montel...

Sebelum 1 tahun, sempat balik Mersing bawa dia berjalan2 ke pantai Air Papan.
Rafisqy nie suka sgt mandi kat rumah, kekadang dia xnak berhenti mandi, asyik nak main air je...
Daripada baby lagi xpernah pon nangis2 kalau time mandi.
Air masuk mata pon dia buat reaction terkejut je, dah tue sambung seronok main air.
So, kitaorng bawa Rafi ke pantai, hope dia bole belajar jalan2 dan main air kat tepi2 je...

 

Dia mmg suka main kat atas pasir nie.
Habis kotor sume baju penuh dengan pasir...
Main kulit kerang, umang... :)


Since 10-11 months Rafi memang dah pandai berdiri sendiri.
Sekarang nie 1 tahun dah pandai jalan.
Masa tue pergi pantai nie bole jalan sikit2 je.
So seronok dia bole posing sambil berdiri kat tepi pantai... :")

Nampak macam seronok kan Rafi main kat tepi pantai?
Sebetolnye x... ahahaha...
Surprisingly, kami ingat dia suka dgn air tp dia nie takut+terkejut masa sampai ke pantai.
Agaknya air banyaaaaakkkk sangat, dia betul2 takut.
5minit je dia pijak pasir pantai tue dan tengok banyak air kat depan mata dia, air muka dia dah berubah dah jadi risau.
Once kitaorng letak kaki dia atas air ombak, dia terus nangeeesss....


Olololo anak mama... takut ngan air ye?

Lately tengok perkembangan ketinggian dia, xde perubahan yang signifikan.
Dulu masa kecik dia masuk dlm category baby yang tinggi.
Tapi selepas tue sempat belajar berenang 1x je sbb baru pakai 1x tue kaki dia dah sentuh lantai kolam renang compact dia, that's why xpernah berenang lagi.
Nak ajak gi swimming pool xtahu nak gi mana yang bersih dan sesuai utk baby.
So skrg dah nampak panjang badan dgn panjang kaki dah sama.
Rasa macam nak bawa dia pergi berenang, tp tengok air kat pantai pon dia takut.

Agak2 dah bersediakah dia tengok air banyak dlm swimming pool?
Ke bawak dia pergi swimming pool kanak2 yang kecik tue, mcm saiz2 jacuzi?

Mana swimming pool utk baby kat area KL atau KlangValley nie ye...



twitstamp.com

0 comments: