Thursday, January 31, 2013

Siapa nak bagi saya CAMERA?


Assalamualaikum, blogger...

Di antara banyaknya barang yang nak dibeli, satu daripadanya :
CAMERA!!!

Can you believe?
Berniaga online tapi dah almost a year rasanya xde camera.
Semua gambar snapped by handphone sahaja.
Nak cakap pe lagi?
Belum sampai rezeki untuk beli camera idaman...

Camera lama yang sangat Ms Red Ribbon sayang sebetulnya still functioning, tapi dah lama, dan kerap makan battery.
Baru je snap few pics terus kong dah battery tue... 
*Jadi malas la nak bawa camera tue kemana2*
Nak snap2 gambar utk blogging pon jadi xde semangat coz xde proper camera...

Haaa betul tue, blogger+camera 
memang xbole dipisahkan :)

I'm currently aiming for this camera:



DSLR ke?
No...
More or less macam my previous Canon.
Saya cari camera memang nak CANON sahaja hee, pastue nak grip kat tangan tue yang bessstttt, xflat..
Kalau flat risau licin dan jatuh pon senang.
Lagi satu, sy memang xnak DSLR...
Dulu masa kolej sempat ada DSLR, tapi last2 bukan senang nak bawa, kne bawa extra bag... Dah tue kalau nak bawa 1 bag masuk dlm backpack dah tercalar sana sini.
Berat plak :(
So... skrg nie mmg say no to DSLR.
*saya kene dukung baby dah berat almost 10kg huaaa xnak tambah2 brg2 lagi*

Tapi harga tengah fikir2 sebab almost harga DSLR jugak :(
Dilemma oh dilemma...

Sekarang tengah proses menabung.
Nak sangaaattt camera...
Bila oh bila tabung ayam kat rumah nie penuh???


:)

twitstamp.com

0 comments: