Tuesday, January 1, 2013

Love You 2012 and Welcome 2013


Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum rakan bloggers dan any blog reader out there...
Just few hours after 2013 dan saya hanya rasa nak luahkan sedikit isi hati saya hari ini...

Tak rasa, dah masuk tahun yang baru.
Tahun 2011 dan 2012 were too great for me...
2011 saya telah menjadi seorang isteri kepada lelaki pilihan hati.


2012 kami telah dikurniai seorang baby yang comel, Rafi :)


My life is sooo perfect besides my two men :)

2012 nie pulak, saya kembali membangun Red Ribbon Boutique yang dah lama on off kerana bz sana dan bz sini...
Sekarang nie dah full time menjadi suri rumah at least I have some time to re-manage my business yang dah ditubuhkan since 2005 nie.

On 2005, my only business was selling female clothes...
On 2009, started with barang2 fesyen lelaki juga...
On 2010, new business added, perkhidmatan Bandung Shopping Tour...
On 2011, right after my wedding, saya sangat teruja untuk membuat perkhidmatan yang berkaitan dengan majlis perkahwinan. Sila tengok B2B bloggers yang rajin menulis blog pasal persiapan perkahwinan mereka, berapa ramai yang ended up membuka bisnes macam nie selepas berkahwin? Rasanya sangat banyak. And I am one of them. Kerana minat :)


Teringat masa mulakan bisnes perkhidmatan keje2 kahwin nie, xde duit at all for modal... ZERO.
Dari masa belajar, need to save untuk study, then simpan duit untuk kahwin, then baru berkahwin terus preggy, simpan duit untuk bersalin, dan selepas bersalin lagi ada satu baby kecik yang kami mesti tanggung hidupnya. Those times wasn't look that easy, but we made it for the past 2 years.
Alhamdulillah, Allah permudahkan jalan kami...
 
Tetiap dapat duit hasil jual baju2 maxi dresses, we always keep it, kumpul2 untuk membeli barangan untuk disewakan.
Then we started from there, started from scratch...
90% from what we got, we re-invest to buy new stuffs, spending long hours to find new wedding ideas coz we know we will never be as good as other bridal, but we need special things to be SPECIAL.


Not everyone might happy with my decision to be a housewife, taking care of my baby at home, and do online business, while my parents has spent too much for my education til I pursued my master degree.
Working permit is easy to get, I can just snap my finger and I'll get it, the immigration people has offered me before, but I finally refuse to take it.
My dad was once not believe that I finally decided to quit working, while I was actually a hard working person who started  my first job when I was 15 years old as a teenage-magazine journalist. 
Who never can differentiate weekdays and weekends, day and night.
Always work work and work and never stop until I'm satisfy with it.
But this is the choice I made,
I WANT TO TAKE CARE OF MY SON MYSELF
 
I don't mind, I'm not feel so 'low' or 'educated-waste'.
What I want now is to be next with my baby boy and my husband.
I promise myself I won't be more busy than my husband does.

And what I want in 2012 has been fulfilled.
Become a housewife, be with my baby boy every day and night, still active socializing with friends and family, and busy with my online business activity.
I feel so blessed with all this.



Insyaallah... 
Ku akan menjadi istri dan ibu yang baik.
That's what really matter to me...



twitstamp.com

1 comments:

hi babe....ingat i lg.?
happy new year.. :)