Tuesday, January 8, 2013

FOOD REVIEW: Sam Hadramawt Kelana Jaya (Groupon)

Assalamualaikum, bloggers...

Purchase Groupon Voucher nie dah lama dah.
Hari tue beli sebab my dad+mom nak datang KL dan my dad nie suka sangat makan2an Arab.
Korang tahu la makanan Arab nie a bit costly,
Tapi alhamdulillah terjumpa satu set dinner utk 4 orang RM58 sahaja.
Normal value: RM228!


Lokasi restaurant nasi arab ini kat area Kelana Jaya.
Tahu Giant Kelana Jaya kat tepi LDP tue, naa kat belakang2 Giant tue la.
Berdepan dengan KFC Kelana Jaya dan Brothers kedai automotive tue...


Nak info details bole layari facebook atau website ye...
As stated dan masa my dad berbual ngan tokei kedai (hobby my dad nie memang jumpe orang baru, suke sangat tanya nie tanya tue), makanan kat sini more to Yemeni food...


Haaa nie utk korang yang nak tahu ape tue HADRAMAWT...
Nak tengok ckit menu-nye + range harganya ye
Tengok sini...

Xletak sume menu yer... 
Sila terus datang ke kedai, xrugi tau!
Hehehe...

Selepas submit voucher groupon dan pilih menu (ada 2 je yg bole pilih drpd voucher nie), sembang2 jap, alakazaammm makanan dah siaappp!!


Haaa nie la portion main course utk 4 orang...
Nampak sikit? 
Banyak tuuu, pinggan bessaaawwww :)

Rasanyaa.... SANGAT SUEDAPPP!
Nasi tue, mammamiaaa lezattooo :)


Yang nie appetizer/side dishes/dessert kot...
Together with sauces...
Not really familiar with all this, my dad je yang bagi tahu nie ape tue ape.
Dad je yang biasa makan makanan camnie...
Xreti camne nak explain rasa makanan nie, but I did try all of this sebab teruja sangat nak mencuba sesuatu yang baru kan kononnya :)


Sekejap je kami tolong tokei kedai habiskan makanan tue :)
And I was still craving for more.

All I can say is RECOMMENDED! 
Nasi ngan daging kambing tueee huaaaa menitik air liur everytime saya teringat makan hari tue kat sana.
Rasa nak order lagi, tapi saya sanggup order pakai voucher je la hehe, normal price tue xdapat la hehehe...
Kalau makan 3 orang rasanya ok kot, kalau makan 4orang ngam sangat.
Hehehe...

Nak beli voucher lagi kalau ada lagi la :)

twitstamp.com

1 comments:

We do appreciate your valuable efforts in writing about our restaurant.

As a gift for your blog we would invite you for a buffet dinner for 1 person for free during Ramadan,

Please email us your contact to

info@samhadramawt.com

Address the email to Abdullah