Wednesday, December 5, 2012

Sebuah Entry Pasal Facebook Tagging :)



Assalamualaikum bloggers...
Selepas ramainya gadget kat pasaran sekarang nie, Ms Red Ribbon dah lama dahmeninggalkan pasangan hidup tercinta, "Nokia".
Honestly, Ms Red Ribbon was Nokia minded before, tp lately Nokia nie agak slow la dengan kecanggihan gadgetnye hehe...

Selepas kahwin tahun lepas tue, dan dapat hantaran berupa Blackberry, akhirnya Ms Red Ribbon mula la pakai Blackberry nie...
Murah je utk pakej Blackberry law pakai Tune Talk nie RM18 je per month.
Dah lama juga Ms Red Ribbon upload gambar daripada camera Blackberry tue direct je masuk dlm Facebook tanpa harus membuka akaun Facebook Ms Red Ribbon.
Sangat senang kan?

Entry nie bukan nak sembang pasal perkhidmatan internet yang affordable.
Bukan juga nak cakap jenama HP apa yang paling best nowadays...
Tapi nak cakap pasal Facebook #eh?

Lama dah xupload gambar facebook through browser pc...
Selalu through Blackberry je.
Baru je ada masa nak upload drpd laptop semalam...

Nie gambar yang saya upload:


From gambar2 wedding kawan kat Kuching last weekend...


Nie lagi satu gambar, group pic...

Lepas uploaded, tetibe kuar page nie:

Waaa hebat jugak ye Facebook dah bole detect gambar2 manusia yang ada dalam pics tue hehe...
Dah bole detect mana satu yang wajahnya sama, bole tag sekali...
Gambar kawan2 saya pon kuar kat page nie, asking for tagging the person...

I'm just impressed, lepas nie nak upload xpayah tag one by one la...
Let Facebook tag them sume sekali kan?

Facebook pon makin la pandai...
Jangan manusia plak makin bodoh ye, kawan atau sedara mara, cepat lupa dan xingat...
Hehehe xde motif pape la :D

Have a great day all....


twitstamp.com

0 comments: