Tuesday, October 2, 2012

Pengalaman Make Up Class with Malswisse from Groupon


Assalamualaikum...

Korang, rajin beli voucher drpd Groupon x?
Selalu banyak offer2 yang best kan?
Banyak site2 lain kat internet nie yang offer discount2 gak selain drpd Groupon.
Kekadang geram tengok offer2 tue, tapi rasa nak beli ke tak tue yang last2 tak jadi2.
Sebab2nye mungkin offer tue xberapa diperlukan atau kalau travel voucher tue kne tengok cuti husband kan jadi kne fikir banyak kali...

So, one day tue tetibe ada offer MAKE UP CLASS worth RM809 kat Groupon dan diorang sell only RM55 SAHAJA!!!



Beli voucher nie dah lama, pastu saya xredeem sebab kat situ tulis teh redeem sampai bulan October 2012... So simpaan je. Sampai satu masa dah nak habis bulan September baru nak redeem dan buat appointment utk bulan October.
Tapi alhamdulillah, I contacted them just on time.
Bulan Oct dah xde class sebab most of vouchers has been redeemed, so terpaksa la masuk kelas end of September.

That was my first time joining any session of make up class, actually...
Masa remaja lagi selalu teringat xhabis2 my dad cite kat sedara mara ke kawan2 ke yang saya nie xpandai nak make up, pegi ke sekolah pon xsikat rambut dan xpakai powder sikit pon.
Huaaa daddy... ye la ye la... dulu kan tomboy, malas nak fikir pasal make up nie.
Sekarang dah besar dah, dah ada husband dah, kne la belajar cara2 nak jaga kecantikan diri dan make up jugak la sikit2 :)


Ok, location Malswisse Derma Training Centre nie kat Empire Shopping Gallery
Exactly kat USJ, nampak drpd tepi Federal Highway.
Cawangan lain pown ade kat PJ dan Fahrenheit Bukit Bintang.
But since USJ nearest to Puchong, then I choose USJ.

Good news for me coz tempat nie kat dalam Mall, so saya leh bawak baby Rafi ngan my hubby jalan2 sambil tunggu saya masuk kelas. Kan kan kan?
Dua2 kelas saya ambil on weekend, 3 jam on Saturday dan 3 jam lagi on Sunday.
So dua hari tue la hubby kne bawa baby berjalan2 pusing2 mall :)

Ok let's move on with other pics of the place:


Gambar pertama tadi gambar keadaan kelas.
Gambar nie gambar almari tempat make up dan skin care storage...
Sangat kemas dan selesa tempat nie kan?
Aircond pon xsejuk sangat xpanas sangat, sebab saya kan xsuka tempat yang terlampau sejuk, mesti terus flu kalau kesejukan :)


Tue baru je pasal tempatnye, keadaan kelas pon bersih, selesa, best nak duduk situ lama2 nak belajar make up.
Kawan2 semua pon memang bersemangat untuk belajar make up.
Semua rajin2 dengar tutor expain this explain that...

Dan tutornya pon SANGAT FRIENDLY dan SOOO HELPFUL...
Sabaaarrr je nak ajar saya nie yang tak reti pape pasal make up...
Ada dia tanya how often you go salon for facial? Then I said... "Errmm, twice a year I guess..."
Hahaha ingat last time gi facial masa nak kahwin, dah tue dah xpergi salon lagi kot for facial.
Hihihihi... Sabo je la kan?

Dua2 tutor yang saya dapat dalam 2 hari tue sangat sweet tau!
 
MATERIAL YANG DIAJARKAN:

Day 1 - skin care dan daily make up
Kat sini baru perasan untuk bersihkan muka perlu step2 yang betul dan ada lebih kurang 10 steps with 10 jenis skin care yang harus dipakai (cam nak pengsan kan)

Day 2 - deep make up
Belajar make up, agak heavy sikit tapi still depends on us la nak make up tebal ke tak. 
Tapi diorang memang explain what to use dan how to use barang2 make up nie.
Banyak hal yang sebelum nie saya xtahu jadi tahu.
Atau yang saya tahu macam nie, tengok2 function dia bukan macam tue...

Sangat fun dan voucher nie sangat berbaloi2 sebab sume peralatan sudah diorang siapkan.
Summore, diorang bagi free make up pouch, fake eyelashes (sy xpakai so bawa balik la), dan bawa balik rumah gak satu eyeliner pencil :)


Haaa nie kat my desk...
Set make up brush dah terbuka da, oh nooo...
Seriously I dont know function dari each of the brush.
Eventho diroang dah sempat explain, kekadang still cant differentiate which one is A which one is B, main belasah je pakai yang mana2 selesa wkwkwk...


Dah habis session nie, ramai gak peserta yang beli product diorang...
Tapi, I need to highlight yang diorang TAK PROMOTE DIORANG NYER PRODUCT tau!
My friend cakap masa saya nak masuk kelas nie dia cakap "Alaaa nanti diorang paksa2 beli product diorang la tu sebab tue bagi harga murah utk make up class".
Sebetulnya x langsung.
Diorang xsegan2 sebutkan jenama2 make up lain yang diorang fikir bagus untuk kita.
Tapi at the end tue sebab diorang bagi promotion bagus untuk harga product diorang dan memang product masque diorang sangat sedap dipakai, so teringin plak nak beli...


Haaa nie la barang2 yang berhasil saya rembat hehe...
Saya beli masque tue dengan harga promotion, dahtue dapat cash voucher pulak...
So I bought another one, face toner, yang rasanya bessshhh with only top up RM5!
Best best best...

Before ending the entry, nak tunjuk gambar my son merajuk dan mengadu masa saya habis kelas.
Dah 2 hari kne berjalan2 kat Empire Shopping Gallery selama 3jam ngan papanya sebab mamanya kne pegi make up class...


Ahh comelnye Rafiku, merajuk pon still comel gak...
Xnak tinggal2 dia lagi la :)
Cheers....



twitstamp.com

0 comments: