Saturday, December 22, 2012

PAKEJ TOUR MURAH KE BANDUNG : September - December 2012



As Salam bloggers,

Terima kasih selama ini sudah memilih perkhidmatan percutian ke Bandung bersama Red Ribbon Boutique. You are all most welcome in our homestay, as friends and family. Banyaknya testimonial yang kami dapat, eventho we never ask for it, sangat membuat kami happy. Terima kasih again and again.

Utk testimonial2 bole semak kat akaun FB kami...

Good news is, rate kami masih maintain. Hanya pada 23 December 2012 sampai 3 January 2013 ada peak season rate. Sila semak details kat bawah nie.
Here we go, rate untuk September - 22 December 2012:

HOMESTAY RENTAL

Nie gambar TRAVELLYA homestay kat Bandung. A house with 3 bedrooms and 2 bathrooms which can occupy up to 12 pax. A good choice for your family/group trip to Bandung, travelling but still feels like home. Moreover, it saves a your hotel bills a lot!

If you dah dapat your own driver, tapi nak sewa rumah sahaja, 
bole contact Ms Red Ribbon yer...




Nie facility yang ada kat dalam homestay tu:
- 2 TVs with local channel (one in master room, one in living room)
- 3 bedrooms with queen size bed in every room
- sofa bed for 2pax at living room
- 2 rooms with personal toilet and water heater
- bath supplies (soap, shampoo, tooth paste, tooth brush) are provided

- 2 or more towels will be provided for each room
- spacious wardrobe in every room
- 2 rooms attached with door
- standing fans at each room
- kitchen with free-use of plates, spoons, glasses, stove, and gas
- cooking utilities (can cook your own halal meal)
- fridge to store your meal
- water dispenser (hot/cold)
- spacious 2 living rooms, for the family to gather
- extra mattress will be provided as per request
- clothes dry area (front and back yard)
- 3 car porch
- extra 2 more toilets (one toilet at kitchen, one wash room at car porch)
- one friendly house keeper, Abg Iwan.

RM 200 per night
for the whole house
(max. 10 pax, no breakfast)
add RM 10 for each additional guest/day
*Rate is for both weekdays and weekends

Indonesian can also rent the house at Rp. 600.000,- per night


PERINGATAN
- Kami tidak menerima tempahan transport dan upgrade kepada full pakej saat akhir terutamanya setelah anda mendarat di Bandung.
- Pastikan pemandu anda mahir jalan2 di Bandung & berikan alamat homestay kami kepadanya sebelum berangkat ke Bandung bagi mengelakan pemandu sesat.
- Kami tidak akan bertanggungjawab di atas masalah yang timbul daripada pemandu anda.
- Untuk menghindari sebarang masalah kami mencadangkan anda mengambil pakej penuh (akomodasi & transport) dari kami.


MORE ABOUT THE HOMESTAY, MAP, AND AVAILABILITY
PLEASE CHECK HERE


PAKEJ FULL GROUND TOUR

Ms Red Ribbon/tour guide/driver akan hantar and recommend tempat shopping and jalan2 dan makan2 yang affordable tapi best! Kalau pegi ngan travel agency sometimes diorang bawa pegi restaurant/souvenir store yang mahal sebab diorang dapat komisyen. Ms Red Ribbon nie takde kne mengene ngan komisyen aper2. Ni bisnes family jer. So, kita akan tanya budget korang dan jenis makanan yang korang nak makan yer ;)

Sebelum kita siapkan itinerary, guest bole menghantar senarai tempat yang nak dikunjungi, so we don't have strict rules on the destination you'd like to visit.
All destinations are based on guest's request.
Selepas tue, kita akan arrangekan timing dalam fixed itinerary.

3 DAYS 2 NIGHTS PACKAGE 

4 pax for RM320/pax only
5 - 6 pax for RM275/pax only
7 - 12 pax for RM235/pax only
13 - 22 pax for RM200/pax only
*Rate is for both weekdays and weekends


PEAK SEASON RATE
23 Dec 2012 - 3 Jan 2013 

3 DAYS 2 NIGHTS PACKAGE 

4 pax for RM340/pax only
5 - 6 pax for RM290/pax only
7 - 12 pax for RM250/pax only
13 - 22 pax for RM210/pax only
*Rate is for both weekdays and weekends


Infant below 2 years old = FREE
Kids below 10 years old = 50% OFF

Atas 15 pax, kami akan cuba arrangekan 2 homestay dalam jarak 10mins drive.
(Bergantung kepada kekosongan)
Homestay nie pon selesa, don't worry...
Dan rate pon akan tetap budget... :) 


TAMBAHAN PER DAY SELEPAS 3D2N
  
4-15 pax 
RM 400/day sahaja for transportation+accommodation+etc
Max up to 5 days

16-22 pax 
RM 800/day sahaja for transportation+accommodation+etc
Max up to 5 days

 (kira per day bukan per pax)


Inclusive:

- Return airport transfer airport-homestay-airport in Bandung
- 3D2N homestay accommodation of 3 bedrooms
- Extra mattress will be provided on request
- Air Conditioned Coach, inclusive driver and petrol 
- Light breakfast every morning 
- Free to use kitchen utensils & gas
- All parking & toll fees
- Itinerary arrangement/consultation (after booking) based on your request (no strict rules on your tour itinerary)
- B.Indonesia/Malay speaking friendly driver cum guide
(we provide driver that will help you guide your tour on road, while at the site/shopping complex they will wait for you at car/van. for English speaking guide, there is an extra charge of RM100/day. do request if you need one)

Exclusive:  
- International Air Ticket 
- Return airport taxes Kuala Lumpur/Jakarta or Bandung/Kuala Lumpur
- Entrance fees
- Tipping (seikhlasnya)
- Telephone calls
- Travel insurance
- Personal expenses incl. shopping and food
- Driver's meal (lunch) on guest.


Not bad kan? 


For Jakarta trip, Ms Red Ribbon ada TRAVELLYA Guest House juga, tapi most of the room are monthly-rental bukan daily-rental. So when there is no vacant room, we will accommodate you to stay at Jakarta apartments.
Sila email untuk soalan Jakarta tour rate.
We'll give you good rate :) 
(insyaallah rate yang sama dengan Bandung Tour)

Apa2 tanya jer... Ms Red Ribbon xsuke gigit orang tau! Ehehehe...



So anyone interested, please email me at redribbonboutique@yahoo.com

Check kat SINI untuk list entry2 kat Red Ribbon Blog pasal travel ke Bandung! 
Food. Tourist attraction. Tips. Semua ada.
Thanks :)


twitstamp.com

25 comments:

Salam ...

Kami akan sampai ke indonesia pada 12 hingga 16 nov 2012.

Sepatutnya trus ke bandung tapi disebabkan airasia buat hal tukar route last minute. Kami turun di jakarta.

Kami cadang nak nginap di jakarta semalam dan selebihnya di bandung. Dan hari terakhir kami bergerak balik ke jakarta utk flight pulang ke malaysia.

kami cadang nk ambik pakej tour murah ke jakarta.

Kami seramai

6 orang dewasa
1 seorang kanak 3 tahun
baby bawah 2 tahun 2 orang.


Kami berterima kasih jika pihak puan/tuan dpt menguruskan percutian kami.

email :

cronisme@gmail.com

Harap pihak penganjur dapat reply mesej ini.

ground package
4h3m... 2dewasa+ 2kanak2 berapa hotel + kereta...e mail kat sy afizah.hanum@gmail.com

hai...nk tanye pakej ni sume termasuk tiket g n blk,transport di bandung ke..harga homestay skali jgk ke

kak,,saya dah email minta info tentang pakej tour,,nnt check yek=)

Salam..sy nk minta quotation 5H4M untuk homestay , bandung tour trip and shopping untuk 4 orang ( 2 pasangan suami isteri )..ambil di airprt Jakarta terus homestay..tarikh sampai 17/12/12 ( 6.00pm) chekout 21/12/12..tempat2 yg wajib dilawati Trans Studio(TS) ,Toko Tiga,Pasar Baru,Tangkuban Perahu, Cibaduyut..send di my email : izumm1@yahoo.com..TQVM..

Salam..sy nk minta quotation 5H4M untuk homestay , bandung tour trip and shopping untuk 4 orang ( 2 pasangan suami isteri )..ambil di airprt Jakarta terus homestay..tarikh sampai 17/12/12 ( 6.00pm) chekout 21/12/12..tempat2 yg wajib dilawati Trans Studio(TS) ,Toko Tiga,Pasar Baru,Tangkuban Perahu, Cibaduyut..send di my email : izumm1@yahoo.com..TQVM..

salam.klao sy nk dok di jkrta 2 mlm n bandung 2mlm boleh x arrangekan pakej untuk sy?brape ek ratenye?sekian,terima kasih

weekend blogwalking! want a vacation? visit my blog. trek beautiful places! :-) click & join agoda website for great deals!! **wink**

..trek..

Waalaikumsalam, any enquiry pls email us redribbonboutique@yahoo.com atau komen kat sini dan tinggalkan email address... Tq

email sy ekin_taurus85@yahoo.com.tq

boleh saya tnya bajet ground travel untuk ke jakarta dan bandung..
tkt sy 23.11 sehingga 26.11.2012
4hari3malam
seramai 6 orang
kalau boleh 2 malam di bandung dan 1 malam di jakarta
boleh bg hrga termurah x??
tQ.
abe91_bat@yahoo.com

Assalamualaikum

Saya & family (9 dewasa & 3 kanak2) nak ke bandung pada 3-7 disember ini. Boleh suggest pakej untuk kami?

Jazakallah khair.
Pn. Zanariah
hairanaz72@yahoo.com

salam,
saya cadang nak ke bandung on the 23rd Mac 2013 (4d3n) seramai 8org 2 kanak2..
berapa harga full package yg ditawarkan?

terima kasih
haliza
halizaah22@gmail.com

akum....

bleh quot kan price utk full board package 14-18 march 2013,utk family
seramai dewasa-8,bwh 10 thn-3,bwh 2thn-2

To all: Sebelum minta quotation kat comment, pls make sure to leave your email address ye, sbb kami xpasti nak bagi quotation ke mana kalau kami xde email address anda... tq

Saya & family (2 dewasa & 2 kanak2) nak ke bandung pada 3-6 Jan 2013 ini. Boleh suggest pakej/harga rumah sewa untuk kami?

naimah_abdullah@yahoo.com

Hi blh tlg bg quotation utk
6-8 org ke bandung utk 4h 3mlm, 1st time ke bandung dan blh tlg suggest tmpt menarik, mkn n shopping dlm bulan 6 2013.tq email diana_utm@yahoo.com

Saya nak quotation be bandung/jakarta dr 31/1-4/2/2013 flight AA dr penang turun jakarta smpi mlm(EAT 11 mlm waktu jakarta) dan plan nak pegi bandung esoknya sampai 3/2 balik semula ke jakarta.4/2 baru balik penang flight dari jakarta. 3 dewasa 2kanak (umur 5 dan 2.5 thn) 1 bby umur sethn 3 bln. my email:wirdina[at]gmail.com TQ

Salam..boleh bg quatation utk 2 org dewasa...pergi masa raya cina 2013,dalam 4hari 3malam ke bandung; aryantiarshad@yahoo.com.my

Salam..boleh bg quatation utk 2 org dewasa...pergi masa raya cina 2013,dalam 4hari 3malam ke bandung; aryantiarshad@yahoo.com.my

bleh tolong bg quotation utk PAKEJ FULL GROUND TOUR.

6org
dari Mon 04 Mar 2013 sampai
Thu 07 Mar 2013.

saya ada hantarkan email tp xde sebarang reply dr pihak tuan.

drpd:
nisanuar84@yahoo.com

Bulan 7 lepas baru je pergi. Mmg best, cuaca sejuk sebab tanah tinggi. Nanti nak pergi lagi, boleh join tour ni. :)

-> ❤ TechKini.com

Salam..boleh bg quotation utk 6-8 dewasa pergi tyme chinese new year 2013...skali dgn homestay,tour trip at bandung n shopping area guide...tq.. Email : aensyaz@yahoo.com

As-salam, tolong bagi quotation utk bandung trip 4D/3N..termasuk homestay and driver tu skali ok...7pax..itinerary tolong suggest tmpat yang best n murah...departure 10hb feb 2013..thanks..email to mdfared@gmail.com

Assalamualaikum....

Saya ingin memohon quotation utk 4 org pada tarikh 18-2-2013 hingga 21-2-2013...mendarat di jakarta, bermalam pertama & kedua di bandung, bermalam ketiga di jakarta...pakej full ground....

Tlg emel ke mat_7824@yahoo.com