Tuesday, June 19, 2012

Sunday at Berjaya Hills :)

Assalam,

Rasanya sangat happy kalau bole spend weekend ngan family.
Baby Rafi kan jarang jumpe papanye on weekdays.
So, weekend nie selalu berharap bole have a quality time bersama family.

Kebetulan, last weekend my bestfriends from Bandung datang ke KL.
Diorang saje2 je, sebetulnye dah sering sangat2 datang KL nie.
Tapi January lepas ada promo seat AirAsia murah, so diorang beli la tiket.
My friends, husband and wife, and their kids datang...

Bingung juga nak bawa diorang jalan2 ke mana.
Rasanya KL nie dah habis dah diorang berpusing2 dan bershopping.
So, I had an idea nak ajak diorang ke Colmar de Tropicale Berjaya Hills!!!


Seronok bole pergi sana ramai2...
Moreover, bole ajak baby berjalan2 :)
Hari Ahad tue naik Berjaya Hills dalam pukul 9 pagi, so matahari belum la terik sangat. Sebab last time datang sini tengah hari memang betul2 panas... 
By the way, sekarang ada entrance fee untuk masuk kawasan sini tau.
Dulu bayar parking kete je RM10 sekarang kne bayar adult RM12 dan kids atas 4 tahun RM7
Hurrmmm... Rasanya diorang kne buat banyak attractions la sekarang kalau ada ticket.
Kalau just bergambar kejap memang rugi la kan?


Anyway, 
Seronok juga jalan2 ngan baby eventho tempat nie cukup jauh dan jalan berkelok2 sampai anak kawan me tue demam ahahaha terus sakit kena angin bukit :D
Lagi kalau restaurant kat sana affordable mesti lagi happy leh makan2 dan lepak2...
Nie per pax dalam RM55 kalau nak makan kat restaurant kat castle tue...
Alamak... not my budget plak...
So turun la dari Berjaya Hills singgah for lunch kat R&R Genting Sepah...


Makan la dengan puas hati kat situ.
Nak order ape2 je sila la...

Baby pon asyik tersenyuumm je sebab ramai kawan2 ajak dia main :)


Lastly me pon bergambar dengan 2 cute kids, Biya dan Pele...
Thanks so much dah datang KL, dah sempat berjalan2 ngan baby Rafi...
I know you all going to come visit KL again soon (ahaha sebab dah sering sangat diorang datang, tiap2 ada ticket murah, saje je datang KL) so we'll see you again soon!

What a lovely Sunday for Rafi, I guess...
Kakak Biya ajar Rafi bercakap dan tersenyum :)



twitstamp.com

3 comments:

dear...i dtg kl sekejap aje..mcm touch n go..sbb hubby ada kursus...malam tu jugak balik perak :)

suka baby dapat jalan2..bestnyer dah dpt baby..huhu..i ni bila la baru boleh kawin...huhu

best nya dpt luangkan masa ngn family ^^