Tuesday, June 12, 2012

Baby Rafi balik kampung ke Mersing

Assalamualaikum, bloggers...


Lama dah Ms Red Ribbon xbalik kampung ke Mersing.
Since usia kandungan dah lebih dari 7 bulan, dah xpergi outstation lagi dah.
Tetibe Mr Red Ribbon ada keje kat JB plak, daripada Khamis sampai Jumaat, so kitaorang plan nak gi JB so weekendnye leh terus gi Mersing.
Yay, so excited finally leh bawa baby jalan2 kuar KL...
Atok baby pon blm jumpe baby lagi, so sangat happy leh pergi Johor.


Alhamdulillah, baby memang suke tiap2 dibawa berjalan naik kete...
Dia ok je, asyik tidooo je...
Tak terasa sampai sudah kat JB dan kami bermalam kat Hotel Selesa.
Baby suke sgt sbb katil besar and ada TV kat bilik ahahaha, dia nie memang suke sangat tengok TV, lagi kat JB tue ada channel Indonesia, biar la baby tengok, belajar la bahasa Indonesia sikit2 :)

Jumaat petang kami terus gerak ke Mersing.
Sempat singgah kat Kluang sebab Mr Red Ribbon ada keje kne buat juga kat sana.
While waiting for him, me and baby jalan2 kat area tempat keje tue, sempat shopping baju untuk baby sebab rasanya baju baby untuk salin xcukup.
Maklumla, parents baru, tak pandai nak kira berapa banyak baju salin yang kne bawa :D


Kebiasan Mr and Ms red Ribbon kat Mersing pon dah lain dah.
Selalunya petang2 pegi pantai, lepak sana, malam2 jalan2 cari makan...
Dah ada baby nie leh pegi petang je, tue pon xpergi pantai sebab angin kuat.
Pergi Mersing Expo je, macam pasar malam camtue...
Bole la jalan2, beli barang baby lagi :D sebab Anakku tengah sale :P


So, last weekend nie sangat happening hehe...
Coz baby jumpe ramai sedara mara kat Mersing.
Ramai kawan baby yang baru.
Ramai hati yang sayangkan, peluk, cium, baby...
Harap2 nanti baby dah besar pon leh sayangkan sedara mara semua :)
Luv u, Rafi :)







twitstamp.com

3 comments:

u nmpk berseri2 sgt since dah ada baby :)

@nini: ye ke hehe alhamdulillah, mungkin time nie tengah happy kot :)

enjoy the time become a mother.. happy belated mother's day! hehe