Thursday, March 8, 2012

My 32-weeks-old baby :)

Assalamualaikum dan hollaaa...

Tadi check up pregnancy kat Putrajaya Hospital.
Sekarang dah masuk 32 weeks, huaaa makin dup dap dah dekat dengan masanya bersalin.
Between cemas coz 1st experience, dengan excited sangat2 nak jumpe baby :)


Alhamdulillah, baby normal...
Memang sangat active dan size ngam ngam perkiraan masa persalinan nanti berat dalam 2.5-2.7kg so xterlampau kecik atau xterlampau besar.
Tadi sempat nampak dia buka mulut, tengah minum air ketuban hehehe...
Comel... sukeee sangat :)
 
Tapi... mommy dia plak kurang darah (most probably anemia)
Dari kecik lagi memang kekadang me kurang darah, tapi xteruk la...
Kekadang kalau lepas duduk terus berdiri then kepala pening, baru la amek suplement, selalunya makan SANGOBION.
Last week masa balik Jakarta sempat 2 hari xleh bangun tidur, duduk kejap pon rasanya dah penat dan pening2. 
I didn't think it was because of anemia...
Kalau doctor belum cakap ape2 memang la xkan aware dengan bende2 camginih...


Lain daripada suplement, kne makan ati ayam atau ati lembu, it is a must.
Eventho dah sering juga makan ati, still, doctor cakap kurang darah (reffering to previous blood test)
So tadi tue kne amek darah lagi, nak check keadaan sekarang.

Harap2 bole naikkan rate Hb-nye...
Bismillah, kne makan ati banyak2 :)



twitstamp.com

4 comments:

32weeks suda? cepatnye. rasa mcm baru je kawenn. hehehe..

enjoy your maternal moment. It's precious.

kalau nak cube supplemen dari Amway, boleh buzz i jugak yer.. or in case u nak tau lebih info set bersalin Tropical Herbs dari amway pun boleh buzz i jugak yer.. :) thanks

@Makbed: yes, kalau kira sendiri baru 31 weeks, tah doctor cakap dah 32 weeks, siap majukan due date plak dia ckp baby dah besar...

@Kak Em: bole2, nanti saya check... bole bagi link? set bersalin belum survey lagi... :)

hmm seronoknye...giliran sy tak tahu lagi bila...=)