Wednesday, March 14, 2012

Benci Ayam Tapi Makan Ayam?

Bismillah
dan Assalamualaikum...

Memang selama hamil nie xnak betul2 xnak makan ayam.
Rasanya mual tengok ayam...
Betul, gi supermarket mmg xnak lalu tempat org jual ayam hiiiii... mual...
Tapi ada satu part ayam yang bole dimakan:


Hati ayam!
I Like! *seb baik*

Hari tue kan doctor cakap my Hb rendah, so kne rajin2 la makan chicken liver.
Semalam masak la hati ayam masak kicap.
Sukerrr lama dah xmasak2 kat dapur.
Sekali masak untuk hubby, wat telur masak pedas ngan sup.
Kne masak bende lain coz Mr Red Ribbon nie xmakan hati ayam...
So me sendiri kene habiskan hati ayam satu kuali tue hihihi...

Sebetulnye dari masa balik ke Jakarta for my sister's wedding dah berusaha cuba makan ayam. Alasan: xnak nanti baby xnak makan ayam juga...
So, since saya ada tempat makan satay ayam fevret (depan kedai kain Mumbay Textile di Pasar Mayestik Jakarta), so makan la kat sana...
Satay dia sedaaappp... Plus ada tukang gado2 yang juga sedap + tahu gejrot (makanan khas Cirebon) yang juga sedap :)

Haaa nie my anak buah yang comot tolong aunty dia habiskan satay.
Makan 6-7 cucuk camtu, rasa2nya ok je, dah sampai rumah ada la rasa mual sikit.
Tapi mual tu kejap je, mual sebab terfikir makan ayam.
Kalau xingat2 rasanya xde ape pon...


Lagi satu masa tue makan ayam KFC!
Hari tue masa kat hotel, preparation wedding reception my sister.
Masa family dan wedding committee tengah bersolek dan bersalin, pihak hubby my sister dah siapkan makanan, and makanan tue ialah KFC!
Hari tue penat beratur make up, lapar la plak, nak beli makan kat hotel mesti la mahal kan? So ada orang offer satu box ayam KFC+nasi, I just can't resist it.
Minta maaf la kat baby, mommy nak makan KFC bole yer... hehehe...
Alhamdulillah, xde apepon.
Me suka chilli sauce KFC Indonesia nie, so rasa mual2 sebab makan ayampon hilang...
:)

Kekadang something you hate so much, you gotta face it.
Bukan ada apepon, you just make it worst by keep thinking that it would bring harm to u.
Eventho sebetolnye xde ape2...
Kan kan?



twitstamp.com

0 comments: