Wednesday, February 8, 2012

Dinner PERISAI MALAYSIA dan pameran pengantin RUMAH KEBAYA MALAYSIA


Assalamualaikum...
Pagi ini Ms Red Ribbon tengah ada mood untuk beraktiviti awal pagi.
Dah 4 hari kan bercuti ngan hubby, walau sempat rasa tak sihat juga.
Sebab sering sangat tidur lambat, malam insomnia, baby kicking la, xsedap badan la, last2 tidur lambat dan buat sakit huhuuu...
Alhamdulillah tadi malam berjaya tidur awal (YAY!) dan pagi ini bersemangat penuh!

Ms Red Ribbon nak kongsi cerita sikit pasal few events yang Ms Red Ribbon attended last week, lama xbercerita kan, baru nak kongsi cerita sekarang...


1 February, perjumpaan ahli2 Perisai Malaysia (sebuah kumpulan NGO yang baru ditubuhkan beberapa bulan ini) dan dinner bersama YB Datuk Dr. Abd. Latiff bin Ahmad kat Seri Pacific Hotel,KL

Ms Red Ribbon datang temankan Mr Red Ribbon jer...
Sebagai isteri yang salihah, teman je la (sebetolnya nak rasa juga makan kat hotel ni hehe)

Haaa siap snapkan menu :)

Here come the appetizer!
Appetizer pon dah soto+nasi impit... mak oi kenyang... :)
Tue tengok menu dinner kami...
Semua sedap2 belaka :)


And desert nye... Yummy!!!
Hehe I think I talked much on the food than the event itself.
Almaklumlaaa... preggy mommy loves to eat! :D
Jom tengok sedikit banyak keadaan kat sana...


One of my friends tengah baca doa kat stage... :)

Suasana happy semua ahli Perisai Malaysia.
Pertubuhan ini NGO, diorang buat activity kebajikan la untuk rakyat dan especially pemuda.


Nak tahu lagi banyak pasal Perisai Malaysia nie?
Sila klik SINI yer....
Kalau xleh buka kne join the facebook group dulu yer...

Alright, second event I went was....


Festival Pengantin Bangi pada Ahad yang lepas.
Nape nie rajin sangat pegi Festival Pengantin? Takkan nak bersanding lagi?
Heheheh takde la...
Ms Red Ribbon pon masih minat dengan idea2 kahwin nie...
Lagi pon xde la jauh sangat dari Puchong
Lagi satu, lama xjumpa kawan satu kampung hehe... 


Haa tengok tue Kak Sitti Nur daripada Rumah Kebaya Malaysia tengah layan kasteme.
Memang sukeee sangat tengok kebaya2 diorang kan...
Adoooii rasa nak bersanding lagi memang (ayat ngade2)


Ni la suasana kat pameran pengantin tue...
Lain daripada tue, me and Mr Red Ribbon sempat berjalan2 juga, shopping barang2 baby konon... tapi xbanyak... sikit je :)
Sebab kedai kat PKNS Bangi nie xbanyak la, xbanyak option plak kan...
Kami ada kat sana dari petang sampai Maghrib...

Sebelum balik, bergamabr dulu dengan pasangan tokey RKM tue...
Suke sangat tengok diorang bekerja, layan kasteme, dengan baju2 pengantin cantik2.
Thumbs up for them!

And that's all event2 penting selama last week nie...
Lain dari tue, duk rumah je...
Had so many quality time with hubby.
Suke sangat dia cuti banyak :)

Bila lagi ada cuti banyak camnie???
Hehehehe...

twitstamp.com

0 comments: