Friday, January 13, 2012

Umrah Expo with Auntie and My Food Diary :)

Assalam, bloggers...

My last weekend was super great coz my auntie datang ke KL dari Jakarta.
Tapi dia datang bukan semata2 nak tengok saya la, dia ada keje.
She works at one of company kat Indonesia yang handle hotel2/penginapan untuk umrah/haji kat Mekah dan Madinah..
So, Isnin lepas kat Shangri-La Hotel Kuala Lumpur ada Umrah & Haj Expo dan dia jadi one of the exhibitor there.

Honestly I planned to help her out to decorate the booth, but it turns out that memang booth2 exhibition tue hanya meja2 kecik je.
Pelik plak, dah pening2 for these few weeks macam mana nak decorate, tetibe when she arrived and we went to the exhibition wall, tengok2 macam bazaar biasa je...
Diorang just bagi meja+kerusi...
And nobody decorating the booth too :)


I didn't took many pics as I was busy 'behave' masa exhibition tue.
This expo kan, not really open for public (even so, public pon bole datang)
Sebab kebanyakan booth memang jual hotel, penginapan, tour Egypt/Jerusalem, etc.
So, tamu2 yang datang ialah travel agent/tour agent kat Malaysia dan Singapore yang wat pakej umrah dan haji nie, nanti diorang choose la nak kejesama ngan hotel yang mana satu then baru diorang wat pakej dan offer pakej tue untuk public.
Ramai juga exhibitor yang datang terus dari Arab, ramai tau pak Arab hihihi...
Dari Indonesia ada la 2-3 booths, lain2 tue dari Arab sana...


Nie la company my auntie, kalau korang keje kat travel agent nak cari hotel untuk umrah/haj package arrangement bole contact company nie...
Dari penginapan macam dorm sampai hotel 5 stars diorang ada channel...
Bole bagi rate bagus tau :)


Kat tengah tue my auntie, her assistant, and satu pak Arab tue :)
So far, happy bole join ngan diorang, semua exhibitors ramah2 dan kelakar2 :)
Dulu auntie pernah ajak keje ngan dia kat Jakarta masa2 saya dah wat plan nak kahwin ngan Mr Red Ribbon, so kne tolak offer tue la sebab akan stay kat Msia kan.
Ms Red Ribbon memang minat ngan bende2 event/travel camnih...


Lepas penat satu hari dengan exhibition tue kami makan sama2 kat Kampung Baharu.
Ada satu kedai nama Laman Aiman...
Sila jangan tengok sangat pempoan gemok kat sebelah kanan tue ye...
Hehehehe :)



twitstamp.com

3 comments:

takpe gemok masa pregnant pun..sihat namanye tu.. hows ur baby? hope everything will be fine.. hope u pun sihat yea..may god bless you, baby n hubby.

lalink... how r u??? alhamdulillah, baby sihat... mommy je yang rasa tak larat sikit tak tahu duduk dan baring yang selesa :D
thank u, lalink, me also harapkan yg sama, semua sihat2 :)

i sihat2 aje.. just busy sikit.. u rehat2 la kat rumah buat2 keje rumah sikit2 dah la..pregnant kan..xleh wat keje berat2..minum air masak n susu jgn lupa ya!