Wednesday, January 18, 2012

Alhamdulillah, job interview berjalan lancar...


Assalamualaikum, bloggers...
Kalau korang follow my tweet kan, mesti tahu yang Ms Red Ribbon nie dah RINDU SERINDU RINDUNYA nak start keje lagi.
Palik ade la, bende nie datang masa tengah mengandung.
Mengidam keje ke baby nie? Hehehe...

Betul2 me rasa sakit je kalau hari2 kne stay kat rumah.
Me bukan terer sangat nak kemas2 rumah atau buat keje2 hobby cam masak ke buat cake ke menjahit ke, so memang mengadap laptop la keje hari2 :D

So, when I heard ada vacancy kat satu company kat area Puchong nie, me terus hantar resume la kat dia.
Takde la berharap sangat2...
My cousin pon hantar resume juga since she's looking for a job too...
Then alhamdulillah ada panggilan for me untuk interview Isnin lepas.
But I was so bad, baru perasan ada interview tue hari Isnin pukul 6 petang!
Alahai, buat malu je terpaksa hantar email minta maaf kat diorang yang tersilap tengok date :D
Nasib baik diorang bole reschedulu jadi hari Rabu (pagi tadi)

inmagine.com

Dari semalam lagi, Mr Red Ribbon dah tanya, nak bawa apa gi interview?
Haaa? nak bawa ape ye? bawa diri la hehe...
Pastue dia cakap, "Mana tau nak bawa cert ke ape kne siapkan sekarang."
Hooo... ye kan? Selalu tengok dia kalau nak pegi interview bawa folder isi documents, certs...
I told him, "Tak payah, memang xpernah pon gi interview bawa apa2."
But seriously, mungkin me jenis orang yang agak selekeh ke atau macam mana ye, but seriously I NEVER BRING ANY DOCUMENTS TO JOB INTERVIEWS.
Coz for me, masa apply keje tue, me akan bawa semua experiences and ilmu yang ada dalam kepala nie, bukan sebab ada cert nie tue.
I feel like my experiences play the most of it rather than depending on my cert.
Mungkin certain job memang perlukan cert nie, tapi so far memang tak pernah tunjuk cert masa job interview, dulu masa keje pon my boss baru perasan me belum bagi tunjuk cert selepas keje 6 bulan!
Hehehe....

illustration of the job, from inmagine.com

Eh, nak keje kat salon ke?
Bukan, bukan kat salon la.. hehehe kalau dah keje baru bole reveal, sekarang nie xkeje lagi dan belum tahu bila nak keje :)

In short, alhamdulillah... job interview tadi pagi lancar2 je...
Sebetulnye, me nak apply as SALES ADMIN tau, a new job field yang me wish to try, bole baca blog post pasal me nak keluar daripada line keje yang biasanya kat SINI dan nak cuba line keje lain.
Me rasa apapon keje tue, ok je, lagipon ofis dia dekat dari rumah so xsusah la nak gi keje.
Tapi belum ape2 boss tue cakap dia xleh amek me untuk keje tu...
Heee???? 
But...
He interested with me and arranged a meeting with me coz of my previous job experiences.
Haaa dah agak2 dah, dari dulu nak cuba switch to other job xbole.
Instead, he offered me to work based on experiences yang lama2 kat bidang production dan event.
Huhuu welcome back working in long hours!
But the boss were very nice, and we had a very nice chat during the interview.
And looking at my pregnancy, he said he might call me up again earliest on July.
In fact, keje untuk me tue baru akan start on April onwards je...
Insyaallah, me tunggu keje tue :)

Sebetulnya, rindu memang rindu.
Eventho keje kat field tue lama dah me xnak buat (janji2 dalam hati je selalu) tapi me rasa excited sangat kalau memang me keje balik buat keje2 event camtu.
Sekarang dah ada hubby, kene consult dulu ngan dia.
Pastue tengok gak nanti baby camne.
Berat sangat nak tinggal baby kat nursery.
Kalau jadi nak bawa pembantu dari Indonesia, pembantu yang dah lama kenal.
Kalau ada pembantu tue OK kan ye nak tinggal2 baby...
Kalau hire pembantu baru cam tak percaya je...

So I really hoping for the best in these coming months.
I feel so perfect kalau nak keje kat company nie, 
1. Dekat ngan rumah.
2. Indonesian boss.
3. Keje buat event!!!

Biarlah masa yang akan menjawap...



twitstamp.com

1 comments:

hopefully everything will be ok dear..