Friday, December 2, 2011

Dah Selamat Bertunang Dah :)



Assalamualaikum, bloggers...

Dari hari tue lagi nak cerita pasal engagement nie.
Engagement saper? Me ke?
Eh bahaya la nak engage2 lagi, baru je kahwin, takkan nak engage lagi ngan orang lain plak hehehe...

This is my sister's nyer engagement la...

Last week kan me balik kampong, semata2 memang nak tolong2 family untuk siapkan majlis pertunangan my sister.
Xde la tolong banyak sangat, majlis pon majlis kecik je...
So xde la susah sangat nak siapkan.
Just nak assist mom je, cian dia settlekan nie tue sorang2.
 Ok then, terus cite ye...
Hari tue 27 November 2012 Ahad pagi.
Plan nak buat 26hb tapi tetibe jiran betul2 depan rumah wat kenduri kahwin anak dia 26hb, so terpaksa la kne tukar date ke 27hb.
Takpela bertunang nie xada print kad jemputan, bagi la can untuk jiran wat on 26th.


Pepagi make up artist dah siap dah me-make over wajah baru bangun my sister...
Rasanya senang je make up kan dia, muka bersih je, kulit putih, tengok la beza before and after...
Ahahaha ntah nape kelakar plak tengok muka my sis lepas make up :D
Caterer dah siap awal2 pagi lagi...
Selalunye panggil caterer yang hari tue kita panggil masa me bertunang dan akad nikah, MAHARDIKA CATERING, sedap2 makanan... Tapi mom cakap nak cuba caterer lain plak... ERIN CATERING...
Hmmm, for me lagi sedap MAHARDIKA CATERING la maaaa...



Kerusi2 juga dah siap dah...
More or less sama je ngan arrangement masa me bertunang.
Mr Red Ribbon pon ada gak tolong2... while meee... masih busy siapkan last minute's gubahan hantaran hehehe... almaklum, malamnye me jumpe my best friend coz of her bday, pastu beli air mineral la, amek kuih muih la, balik lewat gubahkan hantaran sampai pukul 2 pagi pon xsiap juga...
Yang nak bertunang rilek je tido hihihihihi...

 

Haaa nie la hantaran dari pihak perempuan untuk lelaki...
Simpel2 je... pakai bunga, reben, dan dulang bekas kahwin me hari tue :)
Lupa plak nak snap gambar hantaran dari lelaki :(


And there goes the man's mother, the man, my mom, my sista, and my dad...
My dad kan masa wat speech welcoming the guests dah menangis tau, entah apeee la, belum lagi ijab qobul dah menangis tersedu.
Terharu la rasanya anak dara dia ada yang melamar.
Sebab dah tunggu lama, dulu ingatkan nak kahwin sama2 ngan me.
Tengok2 dia xnak, cakap belum ready.

By the way his fiance's mom sangat kelakar dan sukeee sgt bercerita.
Me dah kenal dia before, few times jugak met her, my sister bawak gi jumpa... and she's a very nice person, kelakar for sure, sangat 'awet muda', full of jokes, i like her :)


Nie ada gambar yang my aunt snap ngan BB dia, pinjam jap ye auntie...
My sister looks so pretty! Love my sista!
Happy for ya!


Nie la gambar me yang hari tue kne pakai kaftan, xleh pakai kebaya coz semua kebaya dah tak muat.
Ahahaha perut makin membesar...
Dan tue tudung version ape tue? 
Betul2 last minute, main grab je dari tudung hanger nyer mom...
Hihihihi


But alhamdulillah majlis berjalan lancar, and finally...
MY SISTER IS ENGAGED NOW!
LOOKING FORWARD FOR HER WEDDING ON MARCH 2012!
INSYAALLAH...

Again, congratulations my little sista...
Luv you so much :)




twitstamp.com

0 comments: