Monday, October 31, 2011

Alhamdulillah...


Alhamdulillah...

Dah few weeks tiap2 hari bedrest je, gerak sikit mual, berjalan sikit gi dapur, muntah...
Didn;t know what to do sampai2 pegi clinic tanya doctor apa nak buat.
And as expected, dia cakap "tu normal la masa mengandung..."
But I just feel too much sampai2 me xbole jalankan tugas as a wife.
Kesian hubby kan kne siapkan makan sendiri :(

Dari dulu lagi, kalau mom tanya kenapa leh sakit?
Me jawab, "Sebab kurang activity, asyik duk rumaaa...hhh je..."
Memang it is true...
Masa time2 keje, belajar full time, mana ada sakit2 cam ginih.
Lepas semua off, baru la boring datang melanda, sakit badan la, pening la...
Then mom will only laugh at me, macam xpercaya je...
Selalunye dia cakap tu alasan me je sebab nak berjalan.
Heee ape plak nak berjalan? 
Kalau nak berjalan bole je jalan, xpayah cakap ngan sapa2... 

So kebetulan me dapat invitation untuk pergi event #AstroIPTV-Nuffnang Sabtu weekend lepas...
Ada kan yang me cerita tercdari2 costume.
Tapi last2 tak pakai costume pon, seriously xlarat nak siapkan nie tue.
Kat event pon masih la ada rasa sakit2, mual2, pening2...
Tapi I told I myself, I need to get out of the house, find some fun!

Lepas tue plak, lepak kat rumah kawan, layan cite2 horror kat Astro, the whole nite!
Siap tengah malam makan rojak ramai2 :D
Sampai pagi tau dan tertidur kat sana...
Pagi2 sambung lagi layan filem Avatar kat Star Movies ahahaha...
Petang baru balik rumah...

And it works!
Alhamdulillah... Rasa sihat je pagi ni...
Rasanya nak pegi bercuti, macam weekend lepas pon no problem, just lepaking with friends and layan movie je... Huuu tak sabar nak tunggu weekend depan...
Kne buat plan, sekali nak beraya :)


twitstamp.com

0 comments: