Monday, September 12, 2011

Sambut Menantu Prep: TQ Tag dan Door Gift Bag

Assalam,
Nak sambung cerita pasal preparation kenduri kat Mersing :)

Alhamdulillah, TQ tag kenduri majlis sambut menantu nanti kat Mersing adalah FREE sahaja, tajaan ZAFYAN DESIGN sebab hari tue menang contest untuk dapatkan 1,000 TQ Tag.
Hari tue plan nak buat 250 jemputan sahaja, so kira 500 orang la tamu.
That's why we order 500 pcs dulu, another 500 nak fikir nanti la untuk apa...
But then my family pon dah 50 orang then family Mr Red Ribbon nak tambah jemputan lagi, kemungkinan total dalam 400 jemputan means 800 tamu!

Sekarang nie tengah bingung sebab kurang lak TQ Tag nie :(
Baru nak contact diorang, bole xsiapkan another 300-500 pcs asap.

By the way jom tengok TQ tag comel by ZAFYAN DESIGN:


Thanks so much for the 500pcs cute TQ tags...
Like it so much, so comel, kecik je...
Simple but I like the bride and groom tue kan comel comel comel...

Pastue, tampal la TQ tag tue kat doorgift bag.
Sebetulnye nak wat lubang kecik then letak ribbon untuk ikat ke beg tue.
But then, ribbon xbeli lagi, and on second thought, taknak rosakkan tq tag yang comel tue...
Since kat rumah ada glue gun, so decided to tampal je TQ tag tue...

Jadi la macam nie:


tampal kat backside of doorgift bag untuk tetamu


tampal kat backside of doorgift bag plastik untuk family Ms Red Ribbon

Apa isi doorgift bag tue?
Hmmm... tak tahu, tue family Mr Red Ribbon yang akan uruskan.
Insyaallah next weekend nak balik Mersing, I can pass all those doorgifts bag that time, sekali ngan kad jemputan DIY.
Eh xcite lagi pasal kad jemputan DIY tue ke???
Tunggu entry selanjutnya yer :)



twitstamp.com

2 comments:

gambar u n hubby kat timeline daisypath kat bawah tu so sweet... u look very pretty..best kan dah kawin..nak gi mane2 pun senang.. nak buat ape2 pun senang..boleh together2..

yes lalink... cepat kahwin... best ada kawan tiap2 hari :)