Friday, September 23, 2011

Sambut Menantu Prep: Kebaya Kahwin DIY + Pelamin DIY



Assalamualaikum...
Apesal nie semua DIY2 cam ginih?
Hehehe honestly memang nak save budget sangat2, dan memang kenduri kat Mersing nanti more or less kitaorang plan nak syukuran jer.
Even so, tetibe nak invite ramai orang sampai 1,000 orang.
Kira ramai gak kan? Last minute tue kne tambah kad jemputan banyak...
Hufff xpe, yang dah plan nak DIY sambung je DIY terus...
Yang kne sewa, sewa je la...


Ni kain kebaya hitam (dah diap jahit, mom jahit sendiri) so kira DIY la yer...
Mom yang letak beads semua, semua2 dia yang siapkan...
Kira baju nie baju dia la, tapi dia xnak pakai, so suruh la me pakai.
Terpaksaaaa la buat tema kahwin jadi hitam, sebab kebaya nie la...
takpe la nak hormati mom, bukan salah pon tema kahwin hitam kan?
Me tengok ada je yang tema hitam...
Baju pengantin nie, yang perempuan dan lelaki mom yang uruskan...
Dia yang jahitkan...
Baru 1hb Oct mom sampai KL, harap2 nanti baju tue muat dan cantik :)

Btw hitam tue akan mix ngan CHAMPAGNE GOLD.
Bukan gold yang sangat gold ye...
Nie gold more to cream :)

Lagi satu yang me wat DIY... is pelamin...
Hari tue last weekend balik Mersing, Mr Red Ribbon la yang settlekan pelamin nie.
Me jadi supervisor je heheheh xnak penat2 cian baby dalam perut :)


Pelamin camnie, platform nanti nak sewa, xsampai lagi...
Pastue kerusi bukan pakai yg tue... Tue saje2 je ada kerusi nie kat umah...
Lampu2 pon belum letak...
heheheh simpel je kan pelamin nie...
Xfinal lagi kne betulkan nie tue n tambah bunga kat atas tue...
Ceiling rumah senget so agak susah sikit nak buat dia nampak straight... :(

So, kne pegi SSF lagi la nie, nak cari bunga2 lagi :)

Huff... sempat update nie je hari nie...
Agak2 nanti naik pelamin mual2 lagi ke x ye?
Dokter cakap 16 minggu baru habis mual2, which is 2 months again?
Dan naik pelamin nie less than 3 weeks lagi...
Adoi pening kepala nak fikir...


twitstamp.com

1 comments:

tahniah yer..bakal ada red ribbon junior