Friday, September 9, 2011

My Wedding Story: Reception's Make Up


As Salam, bloggers...
Tak rasa, dah Jumaat lagi...
Masa cepat berlalu...
Tapi eh tapi, dah 1,5bulan kahwin, cerita pasal wedding hari tue xhabis2 lagi diceritakan :)

Cerita pasal hari pernikahan/akad nikah memang sudah, sekarang Ms Red Ribbon nak sambung lagi pasal resepsi kat dewan satu hari selepas diijabkabulkan :)

Hari Ahad tue, 24 Julai 2011 pukul 5.30am pagi dah siap gerak ke dewan.
Awal sangat memang, tapi believe me, dah pagi camtu pon still terkejar2 masa coz make up tak siap2 sampai pukul 10am kne standby masuk dewan...


Alhamdulillah, dewan Birawa Assembly Hall tue bagi bilik untuk make up sangat2 besar dan cukup untuk semua family.
Siap diorang bagi katil untuk pengantin atau family kalau masih mengantuk sebab datang terlampau awal.
Or probably untuk sesiapa yang bawa baby atau budak kecik.
As usual (sama macam masa akad nikah) Indah Salon cakap she preffered me to lay down, baring2 gitu, daripada bermekap sambil duduk.
Best, memang saya masih mengantuk lagi!
So, baring la :)


Honestly, if you plan for your wedding, kne plan betul2.
Coz hari tu korang xkan fikir banyak bende.
I pon dah 'serah diri' dah ke semua team yang bekerja.
Xnak complaint, xnak minta apa2.
Nak diorang cepat buat semua bende then cepat habiskan majlis :D


Contoh lagi nie macam accessories kepala, rasanya agak berlainan dengan last fitting.
Tak sangka bole jadi macam nie, sangat banyak bende tampal kat kepala.
Aunty Etty, the MUA, tak pernah cakap pon nak tepek bende2 nie.
Tapi...... I LIKE!
It's just that.... nape jadi nampak macam Indian accessories ye?


Tengok la Mr Red Ribbon nie?
Eh ini India laaa...

As I said before, dah xde masa nak complaint.
Just enjoy the show...
Pengantin kne berseri seri :)

Whatever it is, I like their make up and accessories, it's just not really match to the theme.
But who cares??? :)



twitstamp.com

4 comments:

so happy to see u become a wife to a husband.. bila la turn i plak..I target nak kawin tahun depan or early 2013..just plan..jodoh ,ajal maut di tangan tuhan..doakan it will be a reality...have a nice day to u,,

lalink, insyaallah ye, kita bole berencana dan ikhtiar je... harap2 semua nya lancar...
cant wait to hear good news from u ;)

kyaaaa... TasNim baru liat postingannya :D
mari-mari setor alamat di inbox FB yaaa buat kirim bingkisan sepulang dari pameran di CityWalk Bandung (tazhenna buka stand di situ) tgl 15 januari 2012 besok

Jazaakillah khayyyyr yaaa
http://tazhenna.bisnispegawai.com

Kak Tasniiimmm... thanks for dropping by... Rencana mau tulis lagi soal hennanya tapi belum sempet aja...
Asyik...dapet bingkisan... mauuu :)