Wednesday, September 14, 2011

Did I say something wrong, ppl?


I'm so happy with the fact that I'm a preggy woman now.
Terlebih lagi kerana diagnose awal doktor pasal kandungan yang xsihat dan tengok2 everything is okay, so memang excited sangat2...
Memang sebelum nie nak rahsiakan dari sume orang, ada orang tanya pon I said "No, I'm not preggy yet." even in my heart ada rasa takut juga, preggy nape cakap tak preggy, betul2 xpreggy kang baru tahu.
Tapi memang ada rasa nak rahsiakan dulu.

But since I decided to let my family know, why not all my friends? 
Or everyone in the world?
Isn't that we have to spread good news?
Macam berita pernikahan, kebahagiaan, bagusnya untuk dikongsi sama2...

But then, ada satu hal pon yang baru je tersedar...
Just one day before I told everyone yang I preggy, one of my best friend kat Bandung baru je lost his/her baby (Al-Fatihah for baby Ghazi)
Dah 5bulan dalam kandungan.
And they all baru je datang KL tengah bulan lepas...
Probably the wife penat sangat berjalan kot, atau memang penat keje kat ofis dia, gugurlah baby diorang.
And the next day me announced yang me preggy.
Hope they don't mind.
Me ada chat on that day, the husband is my best friend, dia chat pasal bende nak belikan me tee shirt dr Bandung yang he promised before, but he didn't say anything about my pregnancy.
I just hoping he didn't know it for this moment...

inmagine.com


And I posted a story about my pregnancy on my fb too...
Suddenly one of my best friend kat KL replied with this:

" :( '

You know what that means? A gesture of sad face.
He is married since last year (lupa bulan apa, kne cari2 entry kat blog masa me pegi kenduri kahwin dia) tapi sampai sekarang belum dikaruniakan zuriat.
And he said he was sad because of that.

Me rasa macam happy di atas kesedihan orang lain tau.
Rasa macam menyesal plak bagi tahu orang2 yang me nie preggy.
Tak fikirkan pasal kesedihan orang yang tengah menanti nantikan masa2 preggy.
Nape ye jadi serba salah macam nie?
If I was on his shoe, i might be sad too kan?
Ade la kawan2 yang dah menikah lama tapi lum preggy juga, they still say congrats.
But still, hati nie rasa xsedap hati.

Salahkah saya bercerita pasal kehamilan nie pada seluruh dunia?
Mungkin x ini bole jadi cara untuk kawan2 pon bersemangat untuk usaha lagi mendapatkan zuriat?
Ataukah bende nie akan buat kawan2 yang belum dapat rizki lagi tue jadi 'down'?

Sebelumnye saya nak mintak maaf kat semua kalau berita yang sangat membahagiakan hati saya dan family saya nie bole jadi berita yang membuat kalian sedih.

I pray for you all too, friends...
Anakku pon nak kawan ramai2, so saya doakan semua bole cepat preggy juga.
Nanti lahir sama2 kan best, bole la pegi sekolah sama2 :)


twitstamp.com

3 comments:

it's normal..itu semua ketentuan Tuhan..x salah kalau beritahu pada semua...and they pon ke terima takdir, kita x tahu apa akan jd kemudian hari =)

lalink..it's ok to tell everyone about the good news that we had.. and for those who are unlucky, we can pray for them to be blessed and become like us..insyaAllah..only gos know our truly intention.

babe!dah lama tak singgah sini...tahniah babe!! tiber2 dh tau u pregnant..hepy for u :)
u stay jakart lgi ke