Monday, September 12, 2011

Cerita gi hospital semalam dan hari nie...


Assalamualaikum, bloggers...
Hari Isnin yang orang2 selalu benci.
I hate Monday selalu terdengar dari mulut2 orang2 yang berkerjaya.
Ye la, sebab weekend dah habis, kne start keje lagi, kne deal ngan jam semua.
Tambah lagi hari ini kat KL ada rehearsal perayaan Malaysia Day, makin teruk jam kat sana.

Pagi nie, dari semalam lagi, rasa xsedap hati.
Kalau korang follow my Twitter HERE mesti korang tahu yang dari semalam ada problem yang buat me menangis dan tidur tak lena semalam.

Sebetulnye dah lepas Raya me ada wat pregnancy test sendiri, dan result is positive.
But then xpuas hati kan, nak confirmkan balik kat hospital.
So, hari Ahad semalam, as recommended by our friend, me and Mr Red Ribbon went to An-Nur hospital pakar kat Bandar baru Bangi, a bit far from Puchong but since I don't know any place, so ikut je la apa yang orang rekomen...

 
Dah test semua dan memang positive, tapi dari sympthom2 ade la dokter jaga (bukan pakar) semalam cakap ada kemungkinan hamil di luar rahim.

TERKEJUT SANGAT.

Google dan Google, kalau hamil luar rahim ni baby kne digugurkan, dan ada can untuk hamil luar rahim lagi for the next kehamilan, even ada can untuk jadi mandul.
Ya Allah, never thought of facing things like this.
Dah xbole apa2, saya boleh berdoa je, meminta je kat Allah tolong la kalau memang kne hadapi sesuatu yang buruk pon, bagi la keikhlasan hati.

Dokter tue suruh datang lagi tadi pagi (Isnin) coz dokter pakar masuk on weekdays je.
Lain dari tue, dia bagi pill nie, untuk kuatkan rahim.


Pagi tadi tu la, rasa memang xtenang, on the way dari rumah takes 30 minit camtu untuk sampai ke AnNur.
Sepanjang jalan mcm nak menangis je, saya peluk je Iko kuat2...
Alhamdulillah, hubby bole izin masuk tengah hari, so at least i have someone there yang bole teman saya in case ada apa2 kan...

Dah sampai sana, buat la scan tue...
Dan.. ALHAMDULILLAH, janin ada kat dalam rahim.
So no need to worry about this anymore...
Syukur2 sangat bersyukur...

Sebelum nie nak rahsiakan bende nie xnak cakap kat mom & family.
Kononnya nak bagi surprise...
But then last nite masa2 critical tue, I really need mom to help me pray for the baby.
Terpaksa call mom and now the whole world knows I'm preggy...

I don't hate this Monday, ppl!

I'M SOON TO BE MOM!!!!



twitstamp.com

10 comments:

thanks for sharing with us. COngrats!!!! You are one of us now. At least, you got something to write kan kan kan?

gitau je la. buleh kami ni doa-doakan.

@makbed: sebelum nie segan je nak bagi tahu orang2... hehe... mekaseh do'anya :)

darling!!!...congrats!!..bunting pelamin gitu :)
meh sini nak pluk kuat2..
take care ok..

lulu doakan yang terbaik buatmu.. :) wah semoga kebahagiaan milik mu yang abadi..

@nini: apa tue bunting pelamin? hehe...

@lulu: lulu mekaseh ye... aamiin ;)

lalink..congrate!! doakan semoga semuanya selamat.. nak baby jugak..huhu... banyakkan mengaji yea..insyaAllah selamat semua..

bunting pelamin tu, baru-baru kawin aja terus hamil.

@waalllaa!: thank u lalink, meh me doakan tahun nie ke nak kahwin? hehe... :)

@makbed: oowww camtue, hehe *malu*

Tahniah ms and mr Red Ribbon =D I am sure you and hubby will be a great parents.. do take care of yourself and the little ones inside ya~