Sunday, August 21, 2011

My Wedding Story: Tukar Cincin :)



Kalau kat Msia disebut "batal air sembahyang" ke?
Hehehe mintak maaf belum berapa paham ngan few terms dalam perkahwinan kat Malaysia.
Tapi kat Indonesia lepas habis ijab qobul tue, sambung dengan pemberian mahar.
Alhamdulillah, mahar yang Mr Red Ribbon bagi ialah satu set perhiasan emas putih.
Separuh beli kat Msia, separuh tempah kat Indonesia, sebab nak design yang sama, terpaksa la tempah krn xada kedai yang jual design yang similar.


Lepas tue, tukar cincin kahwin.
Kami xada cincin kahwin, I mean, cincin tue the same with cincin tunang, hanya pindahkan dari tangan kiri ke tangan kanan.
Alasan pertama, sebab nak kurangkan bajet, alasan kedua xnak banyak sangat simpan cincin.
Satu kan cukup akan senantiasa dikenang selama lamanya :)


Kalau tengok dalam gambar kan, sebab tudung tue besar sangat, tambah lagi pakai bunga melati (jasmine) nampak la my kepala besoooo...
Nampak sangat badan lagi besar dari Mr Red Ribbon kan?
Nampak kecik je dia kan...
Kurang nampak macho la dalam sesi nie :D
Hehehe...

Selepas tue sambung dengan sesi bergambar kat situ juga.
Inilah 2 jenis gamabr selepas ijab qobul yang WAJIB dekat Indonesia, kalau x, sudah la macam x afdhol je kahwin tue, wkwkwkwkwk...
Tiru2 penganten selebriti ada la jugak :D


Yang pertama bergambar ngan tunjuk cincin kahwin :)
(nak tahu cite pasal cincin kahwin leh tanya atau search "wedding ring")


Yang ke dua, bergambar tunjuk buku nikah :)

Hehehe...
Tue la cite hari nie.
Semalam join bazaar kat TTDI, masih penat.
Hari nie (petang) nak sambung lagi..
Jom datang RASTA TTDI yer...




twitstamp.com

7 comments:

wah..bagusnya..jimat2..gne cincin tunang gak eh sis..

lalink...kawan saya orang iraq kan, dia cakap adat orang iraq memang cam u buat tu.. pindah cincin dari tangan kiri ke kanan.. rasanya adat orang arab memang camtu kot..hehe
u look so pretty!

hi..sy nk tanye la..cm mane nk dpt kn anak tudung yg u pakai mase nikah tu yg warna putih tu..cantik la..leh tolong reply kt email sy x? liza_jelita@yahoo.com

liza... anak tudung tu diy je, nnt i email u...