Thursday, August 25, 2011

My First Time Flying with Tiger Airways and Landed at Spore Budget Airport


Well, I just want to story a bit about my trip yesterday from LCCT to Spore.
That was my first time flying with Tiger Airways.
Normally kan selalu fly with Air Asia, tapi ticket beli last minute, so mahal sikit.
Dapat Tiger Airways nie KL to Spore for RM60.
Not bad... terbayar dah bus fare RM35 plus lama kat jalan plus berhenti untuk driver dan tamu2 lain makan, so kne la kuar duit juga untuk makan kan? Hehe...

Naik flight nie kejap je xsampai 1 jam... 35 minit kot...
Pilot tue rasanya F1 driver kot, laju gile dia drive hehe...
You fly but you feel you are on road...
Kekadang ke kanan, ke kiri, macam nak elakkan batu atas jalan hehe...
But alhamdulillah, selamat sampai Spore.

Sampai sana, the flight landed at Spore Budget Terminal.
My first time juga ke sana...
Hfff... Seriously lagi cantik LCCT.
Dahtue xde escalator, nak naik ke atas pon kne ikut tangga yang berpusing2... ape la nama tangga tue, yang kita bole bawa trolley tue, so bukan tangga straight naik ke atas... kne pusing sana pusing sini...
Adoooiii dah pukul 6 petang tue, dah lapar tahap caution! hihihi...
Silap pulak, pakai slipper yang xsedap pakai, tahu macam nie pakai kasut je :(

Naaa dari sana, kalau nak gi mana2 don't worry, ada feeder bus to Changi Airport.
FREE jer... xjauh, only 5 minutes sampai Changi.
Tak payah la tu kne tipu taxi2 kat situ... Mahal woi kat Spore naik Taxi.
Me kan traveller budget hehehehe...
Dari Changi tue pandai2 la ye bole amek MRT untuk berpusing2 Singapore...

Orait nak kuar buka puasa ngan my sister, probably cari makan kat Orchard Rd.
Selamat berbuka puasa kawan2 :)




twitstamp.com

3 comments:

u raya mana taun ni yang?..Msia or Indonesia?

bestnyer dpt pergi singapore..me belom pernah ke sana..maybe one day akan ke sana jugak..selamat hari raya maaf zahir dan batin..

raya kat mersiiiinnggg *excited*! hehehe... selamat raya ye nini and nani :)