Monday, August 29, 2011

A day with friends and Rumah Kebaya Malaysia's owner :)

Orait, I know I know I know...
Basi cite nie...
Tapi xde la basi sangat since sekarang masih bulan Ramadhan lagi...

Hari tue 1-2 weeks ago, my friends datang ke KL.
1 hari je diorang ada masa jalan2, on 17th August, coz kat Indonesia kan cuti independence day, so diorang datang la ke KL, saje2 nak jalan...
Tengok2 kat Msia pon cuti Nuzulul Qur'an, alhamdulillah so hari tue Mr Red Ribbon pon bole ikut jalan2 gak hehehehe...


Kami sempat pergi Putrajaya, Batu Caves, KLCC, dalam satu hari tue...

Oh ya, lagi satu... Central Market atau Pasar Seni.
Memang pening nak bawa diorang gi mana, ingatkan nak gi Bukit Tinggi... 
Tapi kan... mana sempat satu hari je diorang jalan, the next day dah kne fly Jakarta balik subuh time, so diorang akan terus masuk ofis dari airport.
Tapi alhamdulillah, was fun. 
One of them is my best friend masa kat Bandung.
Kenal kat dia masa keje... 
Kenal kejap je, keje event for few days, but perkenalan sangat berkesan.
And she is a nice person, even she's not moslem, but she respect my religion sangat2.
She even sometimes ingatkan me untuk sembahyang masa dengar azan.
So in short, after our meeting, we become a very best friend :)

So yeah, kita berjalan2 satu hari tue.
Sampai tetibe, cik Sitti Nur, mesti B2B semua tahu kan, owner Rumah Kebaya Malaysia, ajak buka puasa sama2...
Lama dah plan nak meeting up ngan dia, tapi xjadi2.
I know him from my mom and brother, sebab satu kampung kat Tasik Malaya.
So kita berkenalan kat Facebook je, sembang2, reply2 status hehe...
Dan finally we met up for buka puasa, Tinur (this is what I called her) and her hubby Ahmad Fairus.


Kita sempat jalan gi Ikano (IPC) then beli maccaron, that was first time me cuba makanan nie.
Hmmm... xberapa suka. Just for trying, I dont think I will buy again.
Dah macam sepakat je hari tue me and her pakai baju cokelat, beli maccaron sama2 perisa mocca...
Heeemmm....


Haaa nie dua lelaki gagah pasangan kita... Mr Red Ribbon dan abang Fairus :)
Nampak macam Batman dan Robin x?
Mana Batman mana Robin? hehe

Shopping Vincci!!!
Wajib for Indonesian yang datang ke Kl untuk shopping kasut Vincci...
So kita temankan my friends untuk shopping Vincci sampai diorang closed.

Waaa hari tue memang packed gila.
Plan sebelumnye nak celebrate independence day kat Indonesian embassy kat KL
Tengok2 my friend tetibe datang, so last2 kita berjalan je satu hari.
Lupa dah hari tue hari merdeka wkwkwkwk :)

Okies kawan2, dah selamat smp kampung?
Alhamdulillah me dah smp Mersing
Yay! esok raya!!!




twitstamp.com

0 comments: