Tuesday, July 19, 2011

Wedding Prep: Update Semalam :) | 4 days left


Mekaseh Riri... my lovely anak buah yang selalu teman aunty.
Time penat, time sedeh, time mengantuk hehe... Aunty luv you... :)

Btw, tak terasa 4 hari lagi...
Dup dap dup dap ke?
Masih sikiiittt je, coz still busy ngan preparation yang seems never end :(

Nak update sikit yang dua hari terakhir nie dah berjaya:


- Beli 2 guestbooks and marker, untuk spare je coz dewan dah siapkan 4 guestbooks for free.


 - Beli Al-Quran untuk bagi kat pejabat agama, singgah kat pejabat agama bagi photo of me and Mr Red Ribbon untuk buku nikah. Pastu dapat nasihat perkahwinan dalam 5minit (I refused to attend course kahwin sebab dah buat kat KL. Sebab kne bayar lagi dahtue xde masa lagi) so dia bagi nasihat jap je, dalam 5 minit. Tetibe cakap done and nak bagi cert kursus kahwin untuk me. Eh? THAT'S ALL? Senangnyer... Then dia bagi buku untuk me baca2, dan kne bayar RM18. Me xbawa beg, sebab memang niat nak bagi gambar je, tue je yang diorang hari tue cakap kne bawak. 
Lari la pegi kete, mom tunggu dalam kete, minta duit untuk buku. Then balik untuk bagi kat diorang. But... tak habis lagi, I had to meet another pejabat agama nyer staff... Haaaa ape lagi??? Follow diorang je. Then ngan orang nie dia tanya bende yang sama... Yang terpenting is "Berapa gram perhiasan emas untuk mas kahwin?" Dua2 tanya pasal bende nie. I told them I don't know (actually I don't count) tapi memang one set jewellery. Diorang nak tahu juga. I said "I don't know, I choose to tak amek tahu, tak nak jadi riyak je, xpayah sebut time akad nikah." Dah bagi banyak alasan so diorang finally terima je jawapan tue. Tengok2 my mom cakap kat buku nikah tue ada BLANK DOT DOT DOT untuk diisi perhiasan tue ada berapa gram, so I should know... Hufff... xpayah la ma... Tengok la nanti camne... Malu kalau sebut2 time kahwin pasal duit2/emas nie...


- Booked apartment untuk family Mr Red Ribbon & kawan2 rapat. Alhamdulillah, selepas few days ago ada problem pasal accommodation, me dah nak book 1 apartment nie, lagi cantik memang, tapi owner xnak me bagi deposit, dia cakap 1-2 weeks before, datang la kat dia. Tengok2 dah bagi kat orang lain. Dia cakap dia minta deposit tapi me xbagi, heee I was the one yang offer bayar deposit sbb bride nie kan nak sume settle, nak tenang, dia yang xnak... Macam nak gaduh je on the phone. Kecewa sangat sebab me suke apartment tue, lagi murah plak, turun je kat bawah dah mall :( Dah la, alhamdulillah sekarang dah dapat kat apartment lain... Kat sini pon cukup selesa...

- Dah dapat pinjam handycam & speaker dari my auntie (thanks so much) handycam nie untuk video relay masuk kat TV, so my family yang xbole masuk ruang tamu tempat akad nikah bole tengok proses ada nikah dari bilik sebelah by TV. Sebab OP tak offer package ngan yang nih... Videography ada, tapi keseluruhan, while my family nak tengok yang penting2 je kat meja akad nikah je...


- Dah siapkan gubahan bunga untuk kat kereta pengantin, nanti one day before terus tampal je kat atas kete. Actually the flowers nie bekas wedding my brother, dah tue my cousin pinjam, tapi ada part2 yang hilang coz dia cakap tertiup angin kat jalan. So I need to replace and fix whatever yang perlu dibaiki.


- Love quotes untuk slideshow video kat dewan dah hantar dah kat OP, tapi macam xpuas hati, xtahu nak tulis ape. Dahtue nak bagi lagu pon internet sangat macam beruk, slow sangat, last2 me suruh dia google sendiri cari download from internet.

- My dad dah called PLN (pejabat electric) dan minta naikkan daya electric, sebab nak tambah sound system bagai. Nak buat unlimited for only one day.


- Pasang aircond baru, betulkan aircond rosak. 2 bilik kat umah aircond rosak, so semalam panggil orang service. Dahtue pasang aircond dalam bilik me (my bilik kat umah the only one yang takde air cond huhu) so nanti sedara mara dari Bandung dan jauh2 akan overnight kat umah, semua bilik dah ada aircond skrg :) Beli yang secondhand je, yang masih layak untuk pakai :)

Few stuffs done, tapi belum terfikir lagi nak tulis ape....
So far, memang ada bende2 kecik yang lum settle...
Budget dah makin nipis huaaa... Kne pandai2 atur duit...
4 hari lagi... Insyaallah bole siap semua...

Bismillah...


PS: Semua gambar dari Google, 
kecuali gambar my anak buah sebab dah last minit tak sempat nak snap2 gambar :(








twitstamp.com

1 comments:

wish u everything will gong fine dear.. :)