Monday, July 18, 2011

Wedding Prep: Penatnye hantar kad | 5 days left




Semalam, dan selama 2 hari nie, pos hantar balik banyak sangat kad jemputan.
2 orang my uncles yang kne hantar kad jemputan tue door to door pon bagi balik banyak kad sebab address xjumpe, or orang kat dalam umah tue bukan nama yang ada kat kad jemputan.

Susah betol my dad cam tak caye yang my uncle betol2 hantar kad tue.
Ingatkan dia orang malas...
Kalau pon malas, me xkesah sebab memang ada beratus2 kad kan diorang kne hantar.
Dari 1-2 minggu lepas!
Dahtue diorang pon ada keje sendiri, ada family sendiri.
Jakarta bukan bandar kecik, 1hari pusing2 ngan jam, panas naik motor, hujan, dan bagai mmg wat penat.
So, daripada asyik je nak salahkan orang, then I said I will try to send again those cards myself!
My dad cakap xkan parents yang hantar, malu la.
Pastue last week dia suh me and mom hantar kad kat office to office xkawan dia keje dulu?
Sama je kan?
Me xkesah nak hantar kad, so me pegi la...
Ajak my sister-in-law ngan my lil Riri :)
At least while me driving, ada orang bole tengokkan nama2 jalan.

Bukan pusing2 Jakarta pon, I just went to few area sahaja.
And from 7 kad memang terhantar 3 sahaja.
Semua address yang ada kat kad tue: SILAP ALAMAT, TUAN RUMAH DAH PINDAH, NAMA ADDRESS XJUMPA...
Haish memang benci betol la...
Jumpe 3 umah, tue pon address ngan nama jalan dah lain.
Nasib baik my brother ada MAP JAKARTA kat dalam laptop.
Kat situ leh nampak nama jalan dah berubah jadi nama baru.
Then jumpe la yang 3 rumah tue...
Fiuh, tengok2 susah jugak cari 7 rumah.
Me pergi pukul 4 petang, balik umah kul 9 malam.
nasib baik me bawa kete, kalau x anjing leh kejar... huu seraaamm...


Kecian kan my uncle tue...
Dah tue kecian plak yang keje kat pos, balik2 siap tulis kat kad tue nama orang tue xdikenal ke atau alamat slah ke atau orang dah pindah.
Mesti diorang penat kan tanya satu2...

 nasib baik me xde hantar kad jauh sangat, kalau x, postman kne naik sampan buluh...


Mekaseh Mr Postman...
Mekaseh Uncles :)



twitstamp.com

3 comments:

memang penat bila nak bekenduri...anyway congrate...

tak lama dah tu...

x sabar nak tengok gamabr kawin nii...

buy valium online buy cheap valium online no prescription - legal to buy valium online