Friday, July 1, 2011

My Wedding Prep: Last Week's To Do List | 22 days left...


Last time I wrote WEDDING TO DO LIST was 11 days ago...
Cite ada kat SINI.
Ade kah semua THINGS to dah DONE dan SIAP?
Jawapannya???
No!!!

1. Bekam? - dah pegi dah tapi orang yang leh wat bekam tue tgh kuar, kne wat appointment, kol dia dulu, dah tue lupe dah sampai skrg xbuat2 lagi...
2. Siapkan Doorgift - alhamdulillah 2 hari lepas baru je siap... cite kat SINI.
3. Accommodation untuk tamu dari Msia - hari tue dah jumpe, tapi xbole book, kne datang balik tengah Julai... I love the place so macam nak try lagi tengah Julai if let say dah ada orang book, then book tempat lain yang saya dah biasa book la...
4. Facial - yes, sudah!!! belum sempat cite lagi hehehe...

So, only 2 out of 4 yang dah siap... Nape xsiapkan sume lagi tue?
11 hari lama la tue, buat apa je kat umah???

- SIAPKAN DOORGIFT  
K, this one takes time.... lotsa time!!! alhamdulillah dah siap...

- PRINT ADDRESS UNTUK KAD JEMPUTAN


First of all, print address kat atas sticker (kertas kalkir/transparent) pastue tampal kat square untuk address kat sampul kad... Dahtu masukkan kat dalam plastik transparent so xkotor dalam masa penghantaran...

Pastu tengok gambar kat atas, tue bilik my parents sepah dah kemaskan bende nie...
Kertas2 yang saya tampal tue nama2 area kat Jakarta.
Nanti akan ada my lil brother, my uncle, dan sedara lain yang akan dapat job untuk hantar kad2 nie based on area diorang.
So selepas tampal2 address tadi kita asingkan kad2 tue mengikut area rumah recipients.
Yang luar2 Jakarta pon ada mcm Bekasi, Bandung, etc tapi xde banyak sgt.

- SIAPKAN BAJU SERAGAM UNTUK HANTARAN

Untuk hantaran kat wedding checklist kat SINI dah ada baju seragam batik.
To make it even, nak juga buat baju melayu untuk Mr Red Ribbon dan baju ala2 baju kurung untuk saya la of coz hihihi... Tempah je, tapi memang takes time nak pegi nak cari bahan...


Alhamdulillah xde la mahal sgt, kain tue kalau xsilap untuk 2 baju nie:
Baju (kain pink plain) : RM8/meter 
Kain songket two tone: RM8/meter
Jahit & embroidery : tak ingat sebab mom yang belanja, hihi, kalau xsilap dalam RM200-250 for both baju...

COLLECT BUKU PENGAJIAN


Alhamdulillah, buku do'a2 pengajian telah siap sebanyak 40 pcs...
Dah collect dah :)

GUBAH HANTARAN


Dah lama dah start gubah hantaran nie, tapi xpernah cite pon...
Knp??? Hmmm... malu la... sebab gubah sendiri xpandai gitu...
Gambar kat atas tue baru gubah sikit2, enjoy the pic, tu masa first day buat...
Dah banyak kali touch up touch up...
Seakrang dah 80% done...
I feel sangat PUAS HATI sebab hantaran nie bride sendiri yang gubah :D
Xlawa pon xlawa la, janji puas hati :D
So, banyaknyer yang dah saya buat kan...

Alhamdulillah...




twitstamp.com

0 comments: