Friday, July 1, 2011

My Wedding Prep: Final Draft Wedding Decoration @ Dewan | 22 days left

Alhamdulillah, selepas sempat kecewa sebab proposal yang my decoration vendor bagi tak sesuai ngan ape yang saya nak (tengok cite pasal vendor tue kat SINI) tapi alhamdulillah, selepas saya ingatkan dalam 1 hari diorang dah hantar revision & the revision one is what I really wanted to read. 
Thanks for KADO ISTIMEWA!

So here it goes the things yang akan ada kat dewan nanti :


CHECKED - just need to replace console table putih tue jadi table coklat kayu...


CHECKED - part red carpet nie dah ok dah... no more request from me...

CHECKED : Entertainment stage, xde much decoration sangat coz I took package yang biasa je, lagipon xpayah la bahagian entertainment nie grand sangat kan? Biar pelamin je yang cantik hehe kan raja dan ratu sehari tue bukan nak duduk kat entertainment stage...

While VIP ada 50 seat diorang akan siapkan. Ok, I think it's more than enough... 
Selebihnye, sila makan berdiri yer... :D

CHECKED : This is my best part... as long as color chart sesuai ngan apa yang saya nak, ok la tue...
Hari tue pegi ofis diorang, ada satu problem je, diorang ada kerusi pengantin ala2 victorian/da vinci je yang tema gold2 camtuh, I don't know whether it fit the theme or not, but kalau memang xde just proceed with that one la...*baiknye b2b nih... hihihihi*

That's all...
Actually ada satu page lagi pasal meja dan kerusi2 untuk akad nikah, but since the akad nikah kat umah a day before, so I told them no need to prepare apa2 untuk akad nikah coz akad nikah tue me dah engage vendor lain untuk decoration.

Harap2 sebab akad nikah xpakai diorang, bole la bagi decoration lebih cantik untuk resepsi kat dewan... Hehehehe *jangan harap banyak sangat la, Ms Red Ribbon*






twitstamp.com

3 comments:

waaahh...cantiknye pelamin..cam artis lah plak..hehehe

rajin mrs red ribbon abadikan segala persiapan kahwin kat blog ni :) boleh jd memori sampai bila2 kan :)
moga segala2nya berjalan lancar..amiin

@ waalllaa! :
tue dalam gambar contoh je, entah dah jadi camne, harap2 cantik gak :)

@ mz :
yes, mama, seronok bole tulis cerita yang akan jadi kenangan manis satu hari nanti :) mekaseh for the wish :)