Thursday, June 23, 2011

Wedding Prep: Sampul Buku Panduan Pernikahan, Technical Meeting Sched., Jual Brooch Kebaya | 30 days left


As Salam, Blogger...
Yesterday was quite hectic, I may say...
Seriously lotsa things I done, tiring but love it!

Started with my Wednesday morning...
Bangun2 mom dah cakap kne siapkan content2 gambar untuk Buku Panduan Pernikahan.
While isi dari buku tue my dad dah settlekan (Mr Red Ribbon tolong type gak masa hari tue datang ke Jakarta - thanks Sayang...)
Buku Panduan Pernikahan nie khas untuk wedding committee iatu kawan2 mom&dad dan sedara mara yang ada tugas untuk wedding day me nanti.
Kat dalam buku tue ada job desc of each person.
Dah tue ada semua info pasal wedding me nanti...
Buku nie nanti akan dibahagikan time family wedding meeting dalam 2 minggu lagi kot.

Paling excited time wat book cover tue, hehe...
Bangun pagi dah kne buka Photoshop... nie la hasilnye :

 
Simple je kan???
Hehehehe...

Then tetibe RING! RING!
Ofis dewan tempat nanti me kahwin tue call, diorang cakap technical meeting 5hb Julai.
Technical meeting tue sekali ngan test food (me kne siapkan daftar menu yang me nak, so 5hb Julai nanti bole terus try masakan diorang)
Sape2 yang akan hadir dalam meeting nie:

- Mak andam/make up artist (Aunty Etty)
- Team entertainment tarian (Aunty Etty)
- Team entertainment wedding singer (Mbak Eppy)
- Team decorator pelamin dan dewan (Kado Istimewa)
- Team Photography (Moment Istimewa)
- Perwakilan family.
- Perwakilan kawan2 mom...
- etc tengah fikir sapa lagi, total will be 20 person...



While test food nanti untuk 10 pax, most probably akan invite sedara dan adik beradik.

Pastu blogger, me terpaksa kne jual my big brooch yang me dah cite kat SINI.
Nie xmatch nyer pasal, korang tengok la gambar kat bawah nie:


Selepas me fikir2 lagi kan, warna my kebaya dah banyak sangat kaler, dan quite dark. Tambah lagi kaler dari batu2 brooch nie, macam banyak sangat kaler la, serabut sangat nak tengok. Padahal me dah jumpe pin yang sama untuk letak kat atudung pengantin, exactly the same batu2 dia ngan brooch besar nie.

So terpaksa la NAK LET GO.
Saper2 yang perlukan brooch nie, saya beli kat Semua House...
Nanti saya wat entry lagi pasal nie, nak letak gambar brooch kecik, so together jadi one set :)

Waaa banyaknye bende nak cite, xhabis lagi nie cite semalam...
Kne sambung keje2 hari nie :)
Semangat!!



twitstamp.com

4 comments:

cantik nyer buku tu..indonesian wedding mmg very particular..hehehe.. cam best plak..

ngeee dalam buku tue nanti photostat jer... cover je nak lebih2 :D

Hey Nelly, Thanks for stopping by my blog. Updated an entry. Guess what! Its about you and Hafiz!

Do Check it out if you have the time.

=)