Tuesday, June 7, 2011

Dah dapat rumah baru!!!


Huff penatnyer cari rumah...
Cari rumah untuk me and Mr Red Ribbon selepas kahwin nanti.
Demand nak yang cantik, tapi of course la we just baru nak start hidup berumah tangga kan?
Xstable lagi. Me pon xkeje, xde la ada income yang membanggakan.
So, cari la yang cukup2 dalam RM500-600 sewa satu bulan.

Hari tue dah cite kat SINI yang me aim Puchong and U5 Shah Alam.
Kat U5 tak jumpe rumah yang berkenan mengikut budget...
Pegi Puchong, dah pening pusing2, ada satu rumah LAST yang me and Mr Red Ribbon jumpe, time dah nak Maghrib, berkenan juga.
Dan ofkos within the budget!

Rumah tue ada kat salah satu gambar rumah kat atas.
Yang mana satu? Biarlah jadi rahsia :)

Syukur alhamdulillah, perjuangan mencari rumah dah settle dah.
Just kne siapkan deposit je, as usual 2+1.
Sekarang nie baru bagi booking fee jer :)
Even the house agak2 besar juga for both of us tapi xpe la, since my family and Mr Red Ribbon family bukan dari KL, mesti ada masa2 diorang turun KL kan?
Bole le semua duduk kat bilik2 lain...

image from inmagine.com

So, sekarang me tengah busy packing barang2.
Nanti end of month Mr Red Ribbon akan angkut terus those boxes from my house.
Banyaknyer perabut kat umah.
Me memang suker sangat beli perabut kalau ada sale.
Mom dulu2 dah marah2 dah dia cakap "U nie suke sangat kan beli perabot cam nak duduk lama je kat Malaysia nie, nanti balik for good nak buang katne perabut tue eh???"
Tengok2, dapat plak jodoh kat sini... 
Alhamdulillah la wardrobe, book shelf, fridge, stove, lampu2, TV, tilam, sume dah ada dah.
Mr Red Ribbon plak ada washing machine, dining table, bookshelf, etc.
Just katil, nak tambah wardrobe lagi, and sofa.
Harap2 nanti lepas kahwin ada rezeki la :)

Can't wait to move to new house lepas kahwin nanti :)



twitstamp.com

4 comments:

seronok kan dah boleh duduk rumah sendiri and tak share ngan orang lain..I mean..rumah tu only kita n husband je kan..?hehe...
kalau ade housemate macam2 perangai nak kena handle..haaiighh,, actually me dah penat nak kena del ngan perangai roomate yg kadang2 tak ngan dengan kita..nasib baik I dah duk bilik single for a year..aman sikit.. hehe..selamat masuk rumah baru nnt yea..

wowww, almost complete dah brg rumah even blum kawen. bagus lah, sikt2 dah lps kawen x beban sgt kan.

i lps kawen dok dgn mak lagi. SOBS

thank you all... sebelum nie sbetulnye nak terus duduk je ngan hsemate2 tapi parents bagi nasihat baik duduk berdua jer keh keh...

alhamdulillah xsusah sgt dapat umah nie, 1 hari je pusing2 bole dapat. memang agak jauh from Mr Red Ribbon's office tp ok la kot sesuai ngan budget :)