Monday, May 9, 2011

Wibiya Widget, a very smart widget for your blog!!!




Salam all,

Korang perasan x ada dashboard kecik kat bawah tue?
Bawah tue la dekat ngan biri2 yang selalu kesejukan tiap2 hari?
Hehehehe...

Yes, that's Wibiya widget.
Sajer nak letak :)
Dari dulu lagi nak install tapi susah tau sebab my blog ada script slideshow kat atas...
Kalau install Wibiya nie kan, slideshow tue terus error...
Tapi alhamdulillah, en Google dah tolong dah...
Sekarang semua dah ok :)

Sebetulnye kan, WIBIYA Widget nie banyak juga function penting:

1. Korang bole connect Facebook, Twitter, Yahoo, and MySpace from small dashboard tue.  
Sambil2 korang baca my blog... Senang nak update status, xpayah masuk account FB/Twitter korang... :)

2. Tengok ada berapa orang online.
(my blog dah ada bende nie, tapi letak juga kat Wibiya widget, sajer2 jer... )

3. Read recent posts...
My blog memang ada recent posts kat sebelah kanan atas tue, bawah jam.
Tapi scrolling camtue. So, kalau ada entry yang terlepas susah gak nak tunggu.
Readers bole buka Recent Posts from Wibiya widget nie, senang nak cari latest entries yang saya tulis...

4. Random Posts!
This is my favourite! Sometimes kan tengah boring, I feel like want to read my previous entries.
Doesn't matter new or ol or very old entry, sometimes entry2 yang kita dah lupa yang kita pernah tulis entry tue. Best, senyum2 sendiri baca cerita2 lama :)

5. Share button...
No need to explain, senang nak share entry yang korang tengah baca, share kat FB, Twitter, email, MySpace, etc... Jom share2 my entries!!!

6. Tweet and Like button.
Don't tell me you don't know the function of this button!!!
Make sharing easier thing to do now...

Lain dari tue ada Facebook dan Twitter yang bole korang access only thru this Wibiya Dashboard. Korang tak payah buka tab baru dan browse Facebook tue, everything can do while you open my blog...

Lepas install bole naikkan traffic?
Of course la, if button like/tweet tue dah ade kat situ, orang2 akan senang nak like or tweet kan? Dahtue lagi senang nak cari entry2 yang reader nak baca :)

So, tunggu ape lagi?
Jom install Wibiya Widget!!!

PS: Banyak lagi software yang korang bole letak kat widget tue, Youtube, shopping cart, iklan, radio, etc... Tapi setakat nie saya rasa nie je yang saya nak letak... :)





twitstamp.com

1 comments:

wow, cambest je.. hihi~.. >_<