Tuesday, May 24, 2011

My Wedding Prep: My Tudung Kahwin DIY ala Ayu Raudah :)

Huff, memang penat nak pujuk2 mom supaya izinkan Ms Red Ribbon nie pakai tudung ala2 Ayu Raudah masa dia kahwin hari tue.
Tengok gambar kat atas, comel jer...
Banyak blogger 2 be yang baru je kahwin pakai style cemnih dan kat Indonesia belum ramai lagi orang pakai. So macam sangat excited nak pakai...
Hari tue dah kena tolak mak andam, dia cakap xcantik, nanti kepala nampak besar.
Dahtue mom pon ikut2 cakap xcantik...
Tapi kan, tengok2 mak andam buat tudung hari tue pon kepala jadi nampak besar.
Tudung ala Ayu Raudah nie xbuat kepala nampak besar pon... :(

Pujuk mom sikit2... and finally........

Me and mom beli juga kain lace untuk tudung tue! Yeeehhaaaooo!!!
Mom cakap dia nak buatkan tudung tue untuk me :)
Veil kalau tak silap mak andam dah siapkan.
Sama jer I guess coz warna pon sama, broken white...
Me beli half meter hari tue, xde la mahal sangat, memang bukan lace yang mahal...
Tapi ok la, pattern dia cumil jugak...
Half meter for RM 12.00 jer...


Tak sabar nak pakai, sampai rumah me suruh Lil Riri nie pakai kain tue..
Akkhhhh! Comel!
Comel kain tue ke comel Riri yer...
Tak pasti la... Tapi nampak cute  ;D

 

Pekerjaan DIY bermula selepas kita beli beads kat Jalan TAR (kedai Reben) dengan menghabiskan RM10 untuk 2 bungkus kecik beads+mutiara kecik.
Mom dah cakap dah, mahal... Pastue nak beli kat Jakarta?
Hmmm... mom cakap beli je la kat KL sebab boring kat KL xde bende nak buat...
Ok, settle. beli jer...


Mom wat cam ginih :)
Comel tak?


Dah lama2 jadi dah!
Nie Iko tengah pakai tudung ala Ayu Raudah tue...
Nak tengok saya pakai? Nanti je la time kahwin :D

Senang je nak bat, saya pon nak buat tapi mom xbagi...
Dia cakap dia yang nak buat, saya xleh ikut campur...
Ok ok... fine :)




twitstamp.com

6 comments:

hehe..rajinla mak u nie..tudung ayu raudhah pakai tu mmg cantik..so nnt nak tunggu turn u la plak bergaya cam tu ..hehe

untungnya momyy tlg watkan.mesti cantik.tak sabar nak tgk :)

salam..i nak tanya, u beli lace untuk tudung tu kat mana ye? sgt cantik and i pun tgh buat preparation for my wedding. if u tak keberatan, email me address tempat u beli lace tu ye. sgt2 memerlukan pertolongan. TQ :)

my email address: ytsuhaila@yahoo.com

Kalau xsilap saya beli kat tanah abang, jakarta. Kat KL pon ada rasanye...