Tuesday, May 31, 2011

My Wedding Prep: Checking Barang2 Hantaran


Geram oh geram nak settlekan bende2 untuk kahwin nanti...
Seriously banyak lagi...
HUAAAA....
Tengok lakat SINI, my wedding checklist.
Yang dah bold kan kaler merah tue dah settle...
Yang lain2? BELUM!

Sekarang nak check ape la lagi yang belum siap untuk HANTARAN.


BARANG2 HANTARAN FROM HER TO HIM
[x] Tema Hantaran: Blue and Brown
[x] Dulang & Dulang Decoration (bought)
[x] Dulang 1 - Kemeja Batik (seragam)
[x] Dulang 2 - 7 in 1 Shaver Set
[x] Dulang 3 - Perfume + baju tidur
[x] Dulang 4 - Set Men Toiletries + Tuala
[x] Dulang 5 - Sajadah + sarung + tasbih
[x] Dulang 6 - Kemeja formal + kemeja xformal + vest + slack
[x] Dulang 7 - Bag & shoes
[ ] Dulang 8 - Baju kurung/melayu (seragam)
[x] Dulang 9 - makanan (kira settle)
[ ] Dulang 11 - Makanan
[ ] Dulang 10 - mom request set cadar/bedcover

Ada 2 jer yang lum siap! Baju melayu/baju kok untuk Beraya!!!
Lagi satu, bag! -> belum ada duit untuk beli huhuuu...
Huhu ye la saya kan xde keje, nie pon dah alhamdulillah I can buy those things for Mr Red Ribbon. Mom hari tue cakap dia yang responsible nak belikan hantaran untuk Mr Red Ribbon, I told her "No." I want to buy those things from my own sweat, my own money. Ape la lagi kan?
Parents dah kuar banyak dah untuk kenduri, bole la diorang relax sikit pasal hantaran nie bagi me settlekan sendiri...
Sikit2 bole la beli untuk Mr Red Ribbon, jangan demand yang mahal2 yer hehe...


BARANG2 HANTARAN FROM HIM TO HER
[x] Tema Hantaran: Red, Off White, and Gold
[ ] Dulang & Dulang Decoration (dulang xcukup) 
 [x] Mas kawin: Set perhiasan (ring, bangle, earrings, pendant dah tempah)
[x] Dulang 1 - Dress Batik (seragam)
[ ] Dulang 2 - one electronic device
[x] Dulang 3 - Baju tidur (kimono) + perfume
[x] Dulang 4 - Toiletries (Bodyshop Moringa Set) + Tuala
[x] Dulang 5 - Sajadah + mukena/telekung + tasbih  
 [ ] Dulang 6 - Kain batik (wajib dalam adat my family)
[x] Dulang 7 - Make up set
[x] Dulang 8 - Bag & shoes
[ ] Dulang 9 - Baju kurung/melayu (seragam)
[ ] Dulang 10 - Makanan
[ ] Dulang 11 - Makanan


Banyak tue lum settle... Baju kurung/Raya nanti beli kat Jakarta je, kain batik pon beli kat Jakarta...
Then electronic device kne tunggu June/awal July, tunggu harga turun lagi hehehe...
Dulang2 nie baru nak esok check pegi rumah Mr Red Ribbon's sister in law hse...

Dari 9 dulang, dah naik jadi 11 dulang coz mom minta lebihkan 2 dulang, satu kain batik & lagi satu set cadar. Coz in our tradition, hantaran tue kne berupa barang2 yang diperlukan dalam rumah tangga, dari pakaian dalam (uppsss) sampai bed cover yang besarrr tueee...

Tapi pakaian dalam tue xnak letak la, malu, letak dress untuk tidur je (tapi yg sopan yer bukan yang ber lace2 camtuh... aw aw)...


twitstamp.com

0 comments: