Monday, May 2, 2011

Merlion Hotel @ Singapore, a Temporary Hotel for The Cute Merlion :)

 
 
One day, me pergi Singapore with Mr Red Ribbon and his mom.
Kat sana we met up with my sister and her boyfriend.
One of places we visited was MERLION HOTEL.
Ever heard about it?
If not... continue reading this entry...
 
 
 
 
Selalunyer tourist bole bergambar with Merlion statue pancutkan air dari dalam mulutnye...
Tapi, not anymore now...
Dari luar, yang nampak kaki Merlion tue jer...
Eits bukan kaki la, Merlion kan singa separuh ikan, xde kaki :)
Tapi mana kepala dia???
Kepala dia tengah tidur kat atas katil Merlion Hotel, hehe...



Merlion Hotel nie buka sampai 15 May 2011...
Masih ada masa untuk korang yang nak tengok camne Merlion statue nie leh duduk dalam bilik hotel yang sangat teramat comel :)


Btw, kalau nak masuk Merlion Hotel nie, you have to Q.
Free admission, but they will give you this small card stating what time u can go in.
Pastue tunggu la kat dekat situ, better Q in the line, senang...
Every group of few people (maybe 10-15 pax) diorang bagi masa dalam 10 minit sahaja untuk bergambar kat dalam Merlion Hotel, after that, other ppl's turn...


Nie la gambar kat dalam hotel tue.
Kat depan patung Merlion nie ada katil...
Hehehe wondering whether the lion needs mattress untuk tidur time malam?


Pastue ada sofa... Me, Mr Red Ribbon's mom, and my sister bergambar sama2...

So, kalau sekarang korang wondering where is Merlion,
Merlion tue tidur dalam hotel tau sampai 15 May.
Sape2 yang pegi Singapore jangan lupe drop by at Merlion Hotel...
Besides bedroom, ada bathroom + working desk tau...
Wallpaper kat bilik dia comey belaka :)

Tak rugi tengok eventho only 10 minutes :)



 
twitstamp.com