Wednesday, April 6, 2011

TIPS: Cactus - Decrease Computer Radiation Effect!


Korang semua mesti tahu kan tanaman cactus?
Seakrang ramai orang jual, yang kecik2 tue sangat comel...
Pelbagai bentuk, semua cantik2...
Pastue senang nak jaga sebab tanaman nie xperlukan air sangat2...
Sekali sekala je bole bagi air...

Cerita pasal cactus nie bermula masa me tengah hantar 2 orang tourists kat Bandung last month.
Diorang kan tengah shopping so me melepak kejap kat depan kedai.
Kedai Terminal Tas kat Jalan Riau nie ada jual cactus kat depan kedai..

Jom tengok cactus2 yang diorang jual:



 

 

 Dahtue me tengok ada satu tag nie kat cactus tue:


There stated that:
Cactus bole sembuhkan sakit kepala.
80% office workers kat US cakap diorang rasa penat selepas bekerja satu hari penuh di depan komputer.
Pakar di Institute of Geobiology di Switzerland cakap yang pekerja2 nie akan rasa lebih baik, lebih sihat dan berenerji selepas meletakkan cactus di dekat screen komputer diorang.
Cactus nie bole keluarkan element2 yang kurangkan radiation dan electromagnetic wave dari screen komputer.

Tak ada salahnya untuk kita cuba kan?







0 comments: