Monday, April 18, 2011

My Wedding Preparation: Choosing Door Gift Part.2




Door gift!

Untuk majlis resepsi kahwin nanti, of course me nak siapkan door gift gak.
Bingung nak bagi door gift apa, ada few things yang penting about my future door gift. 
Apa syarat2nya? Baca kat SINI.

So, agak2 nak bagi apa yer?




Masa tengah usha2 barang untuk door gift nie, terjumpa few stuffs yang me nak wat review sikit...
Satu barang yang me jumpe is KIPAS>
Rasa2nyer, dari zaman dahulu sampai sekarang, kipas nie one fav item yang orang masih pakai untuk door gift kenduri kahwin. Seriously, dari zaman me masih kecik  lagi, sampai 2 weeks ago me pegi kenduri kahwin, diorang still bagi kipas.

Well, of course, looking of the list of what I want for the door gift, kipas nie dah kena disqualified :P


Ow, sepit kuku nie ok gak kan?
But this one also not consider as 'rare' door gift kat Indonesia.
Menumpuk dah sepit kuku kat umah, semua dapat dari door gift kenduri kahwin.
Mungkin kalau xada option lain I will consider too.
Lagi ok kot, compare to kipas tue...


Haaa tengok, banyak lagi nie option...
Sapu tangan, dompet batik, key chain, tuala kecik, rose soap, etc.
Tapi, I'm not really like it. Lagipon those stuffs yang me jumpe kat kedai wedding door gift memang selalu me dapat dari kenduri kahwin.
I want something different! Banyaknya demand kan... 

Selepas fikir fikir lagi, kalau nak something 'rare',
Jangan beli kat kedai door gift la...

 

Yang nie la me sangat suker... Tapi eh tapi...
With RM3 budget per door gift, of course xcukup...
Beg handphone ala2 India nie RM25 each, huhuuu... bermimpi jer...
 

Then door gift ape yer?


Yang nie ker?

Hehe, sebetulnyer dah dapat dah... 
Sajer xnak cite sekarang...
Me tengah buat! DIY!
Half beli dah siap, half DIY :D
Kalau DIY nie, baru la sesuai ngan apa yang kita nak kan?
Harap2 bole jadi cantik...

Tunggu cerita selanjutnyer :D






3 comments:

hi,

visit ur blog via innit.

wahhh..when is ur B-day? beshnye..
me insyaAllah raya ni. tapi nikah je ;-)


have a good day : )

@zahidah : thanks, dear...

@rahimah : nikah & resepsi kat perempuan side third week of july :)