Sunday, March 13, 2011

Very bad weather now and I'll be flying back to KL tonight!



I'll be back to KL tonight!!!
Even kat KL nie only 3 weeks, but hope bole settle kan banyak hal...
Like prewed photoshoot, uruskan borang kawin, kursus kahwin, pegi jumpe family Mr Red Ribbon at Mersing, beli barang hantaran untuk both of us, etc...

So excited!

But, sekarang nie tetiba langit gelap, hujan, suara thunder xberenti2. Seramnyer...
Me teringat rakan2 senegara yang ada kat Sulawesi, Maluku, dan Papua yang kat Papua nie semalam dah terkena tsunami, selepas Jepun. Kat area lain (Sulawesi dan Maluku) nie tengah 'menunggu' dan semua penduduk dan start mengungsi kat tempat lagi tinggi. Ada ramai orang gak yang xnak mengungsi...

Memang la takdir ada di tangan Allah, tapi ada warning dari pemerintah, why not obey sikit. Kalau memang tsunami tue xjadi, atau jadi, Wallahu alam, at least manusia dah mencuba kan? Harap2 xada apa2 yang teruk berlaku, harap2 xteruk sgt macam kat Jepun. Me xdengar berita lagi pasal Philippines. I got one close friend kat sana plak... Still havent got a chance to keep in touch. Last week je dia ada cakap congrats pasal me getting married then cakap nak cari ticket untuk datang Jakarta. Tapi lepas tsunami belum ada contact lagi...

Harap2 flight malam nie xada apa2. Bismillah...




2 comments:

take care dear..baca doa byk2..

As salam..
Kunjungan ptg utk semak dan susun semula bloglist.Dah exchange link ke belum...?jom..