Friday, March 25, 2011

TV & DVD Player, Berjenama ke tak berjenama?


Gambar untuk hiasan semata



I bought a 13" TV semasa belajar lagi kat kolej. 
I'm not into watching TV tau, so masa I datang ke KL on 2005, my parents cakap beli la TV nanti diorang datang umah then me pegi kolej, nak watpe kat umah kalau xade TV.
Well, ok... I beli TV jenama CG.
Berjenama ke tue? He ye la berjenama...
Setakat beli dalam RM250 (mungkin sekarang lagi murah) bagus ke jenama tue?
Sorry, bukan Sony, bukan LG, Sharp, Samsung, atau apa2...
This is CG.

Tapi, now is already 2011, the TV still working on its best!
I love it so much!!!

My parents beli TV jenama Samsung for our house at my hometown.
She bought it for my brother, letak dalam bilik.
Same size 13" tapi BERJENAMA.
You know what? 1,5 tahun TV tue hancur, xbole hidup at all!!!!

Talking about DVD Player...
Since I don't really watch TV, memang boring kalau xada DVD player.
That's why me beli jer DVD player jenama BLUESKY.
Harga dalam RM120 kalau xsilap.
Beli tahun 2006, just few months after I bought the TV.

Masa kat kolej, kawan2 sering lepak kat my house...
Sempat kena kutuk plak tue...
"Hee, bluesky? 3 bulan pon rosak!"
Sedeh dengar... tapi WHATEVER... 
Itu yang saya mampu, lagipon I'm not into TV or movies, sajer2 je janji ada entertainment kan?

End of 2006, kawan yang kutuk my DVD player tue PINJAM my DVD player.
She said her parents nak datang for a week, kesian xbole tengok DVD.
Ok, me pinjamkan. Tengok2 3 bulan plak!!!
Early 2007 after me paksa2, she finally returned the player.
Keadaan: cover hilang, everytime nak masukkan DVD kene tekan kuat2, then cover kertas pembalut DVD player tue (I buat sendiri, saje nampak cantik & tak kena karen) dah koyak.

TERIMA KASIH MY FRIEND...

On my hand, DVD player tue still ok sampai early 2011.
Around January 2011 finally my DVD player can't read a thing.
Entah siapa rosakkan, tp I won't accuse my housemate.
I think it's about time for the player to rosak.
Sedeh sebab cover dah hilang tue kot habuk selalu masuk ke dalam...
Optic DVD tue rosak la, kotor kot :(

It's time for me to buy a new one actually.
But since me dah jarang kat rumah, sekarang selalu balik Jakarta,
Well I guess nanti jer lepas kahwin beli yang baru.
Me, myself, not a branded person.
Tak kesah jenama apepun janji jaga betul2...
(Me dapat cerita dari staff Carrefour, Bluesky tue same kilang ngan Sharp, just tukar logo jer, isi semua sama... quality sama)

How about you?




0 comments: