Thursday, February 3, 2011

Shopping bahan2 gubahan hantaran kat Nilai

Finally bole bercerita pasal hari tue pergi Nilai.
My camera dah ada cable untuk transfer yang baru sekarang hehe,
Hari tue ikut bazaar (last Sunday) kat Subang Parade and beli cable kat Digital One, it's an IT center kat ground floor of Subang Parade Mall.

Anyway, back to pasal gubahan hantaran nih...
First place yang me pergi untuk cari barang2 gubahan hantaran nie ialah NILAI.
Sebab memang Mr Red Ribbon dah rekomen nak gi sana.
Me tak pernah pegi lagi tapi dengar2 orang cakap memang kat sana murah.
So, since hari tue cuti Deepavali, so bole pegi sana wit Mr Red Ribbon and my cute cat, Iko...


 Waaa jauhnyer dari KL...
Sangat2 jauh...

 

Tapi memang banyak kedai2 borong, bukan sahaja barang2 untuk gubahan hantaran tapi barang2 lain macam baju, carpet, barangan plastik, perabut, etc. Me tengok harga ok la, berpatutan :)


Sebelum pegi kedai mana2, me pegi KK Home dulu.
Sajer, nak compare ngan KK Home yang kat KL/Selangor nie...
Barang2 lebih kurang jer, ada yang kat KL tak ade jugak la...
Tapi takde la banyak beza...
Diorang pun sediakan service gubah hantaran kat sana...
Kebanyakan me tengok orang borong barangan english print macam cup, mug, bowl, etc untuk door gift perkahwinan...

Pastue terus pegi kedai2 lain :)

 

Kebanyakan kedai xbenarkan kita bawa camera/snap gambar kat dalam kedai.
So ada sikit jer nie gambar :)


Banyak jenis2 juga kan dulang kat Nilai nie...
Best sangat nak pilih barang sebab semua jenis barang ada kat sana.
Banyak sangat option la.
Me also so happy being there coz so many contoh dulang hantaran yang dah siap.
So at least bole dapat idea nak gubah hantaran macam mana :)


After berjalan2, barang2 ini lah yang kita beli.
Kepaj je kat Nilai tue dalam 3-4 jam sahaja.
Sebab taknak lewat sangat balik KL.


0 comments: